De beste vriendin

april 23, 2013

Ik was eigenlijk vooral blij dat ik haar weer zag. De afgelopen 2 maanden heb ik wel weer vaak aan haar gedacht. Ja, ik heb het vaak te druk om af te spreken. En nee, het is niet nodig om elkaar iedere dag te zien. Maar ik mis haar wel als ik haar lang niet gezien heb.
Vroeger, op de basisschool zagen we elkaar elke dag. Iedere dag speelden we dan bij elkaar. We waren altijd samen. Op de middelbare school zagen we elkaar minstens 1 keer per week. Het is moeilijk om af te spreken als je allebei in een andere klas zit. We kregen allebei nieuwe vriendinnen. Toch bleef onze vriendschap altijd hetzelfde.
Nu hebben we geluk als we elkaar eens in de 2 maanden zien. Maar dan is het ook net alsof we elkaar gisteren nog zagen. We hoeven dan ook nooit bij te praten. Dat zorgt er dan ook wel voor dat ik bijvoorbeeld niet wist dat ze was gestopt met haar opleiding, en mijn vader wel. Maar het is altijd zo vertrouwd. We leven nu allebei ons eigen leven, gaan onze eigen weg, maar onze relatie blijft zoals ie altijd was. En dat is heel bijzonder.
Als ik haar dan weer zie, zie ik haar ook gelijk een paar dagen achter elkaar. We hoeven niks te doen. We hoeven niet bij
te praten. Gewoon op de bank zitten en lachen om onze flauwe grappen die niemand begrijpt. Of foto's maken waar we gekke bekken trekken (we hebben misschien 3 normale lachfoto's.)
Ik ken mijn beste vriendin al vanaf mijn tweede en ik weet dat zij altijd mijn beste vriendin zal blijven. We hebben hetzelfde meegemaakt, zijn door dezelfde zware dingen geweest. We kunnen erover praten, maar dat hoeft niet, want ook zonder woorden begrijpen wij elkaar.
Ik weet dat zij er voor altijd voor mij zal zijn. En ik zal hetzelfde voor haar doen. Ik wil erbij zijn als zij trouwt en kinderen krijgt. We zullen samen dood gaan en samen geesten grappen uithalen.
Ik heb respect voor haar, ik hou van haar. Zonder haar zou ik niet de persoon zijn geweest die ik ben vandaag. Dankjewel dat jij er bent <3.


You Might Also Like

0 reacties