Ik wil geen werk, ik wil geld

april 13, 2013

Op zaterdag gaat om 8 uur de wekker. Na een nacht van 10 uur word ik nog steeds doodmoe wakker. Nog half slapend stap ik onder de douche en overweeg ik om me ziek te melden. Ik heb geen zin om me op te maken, dus ik doe alleen maar mascara op. En anderhalf uur later zit in chagrijnig op de fiets. Na vier zware dagen school, werk ik nog twee dagen in het weekend. En na anderhalf jaar dezelfde baan, haat ik mijn werk.
Op de fiets vraag ik me af hoe ik dit werk een half jaar geleden vol hield. Toen had ik er altijd zin in, nam ik me altijd voor dat het een goede dag zou worden. Als ik er dan toch ben, laat ik er dan maar het beste van maken, dacht ik toen.
Nu lukt dat me niet meer, ik kan me er niet meer toe zetten om er zin in te hebben. Ik vind het gewoon echt niet leuk meer.

Tijdens het werk droom ik altijd weg. Waarom had ik me ook alweer niet ziek gemeld? Ik val bijna in slaap.... Ohja, ik heb geld nodig. Ik moet nog zeshonderd euro voor een vakantie betalen. En daarbij moet ik nog zoveel leuke zomerkleding kopen. Want als ik die vakantie dan betaald heb, moet ik er natuurlijk nog goed uit zien op die vakantie. Terwijl ik sta af te prijzen bedenk ik me hoe ik door Disneyland loop in mijn nieuwe shorts. Of hoe ik in een mooie bikini in Portugal bij het zwembad lig. Nog een paar uur. Nog even doorzetten. Ik heb het geld nodig.

Na het werk fiets ik door de regen weg. Ver weg van de stad. De tijd is toch wel weer snel gegaan. Ik ga gelijk door naar een van mijn oppas adresjes, waar ik weer geld ga verdienen.

Het probleem is niet dat ik niet genoeg geld verdien. Want ik heb minimaal 200 euro per maand. Het probleem is dat teveel geld uit geef. Ik wil extra zangles volgen, uit eten/lunchen met vriendinnen, reizen naar andere steden, leuke dingen doen en heel veel kleding kopen. Ik heb niks om aan te trekken met een kast vol kleding.
Mijn zus, die op zichzelf woont, maakt al haar geld op aan haar vaste lasten. Huur, eten en weet ik veel wat er allemaal nog meer komt kijken bij een eigen huis. Die heeft misschien 1 keer in de drie maanden geld om een nieuw kledingstuk te komen. Ik kom elke maand met drie tassen vol kleding thuis en ik vind het nog niet genoeg.
Mijn moeder wordt boos als ik naar geld vraag. Ik begrijp dat wel. Misschien moet ik ook wat minder geld aan kleding uitgeven. Ik heb nogal een shopverslaving.

Deze maand ben ik begonnen met "sparen" voor mijn vakanties. Ik voel me gevangen omdat ik niet even de H&M in kan lopen. Als ik eenmaal verliefd ben op een kledingstuk kan ik het niet laten hangen. Dan schreeuwt een stem in me: 'Neem me mee' 'Neem me mee' 'Laat me niet hangen'. Dus dan ga ik maar gewoon helemaal de winkel niet in. Ik wil zo graag iets leuks voor de zomer kopen....

Dus werk ik harder, om maar meer te verdienen, om maar meer te kunnen kopen. Mijn droombaan is matras-tester worden, slapend geld verdienen. Maar tot ik een leuke baan gevonden heb, moet ik dit werk nog maar even volhouden. Het moet. Ik moet al het geld bij elkaar krijgen. Die nieuwe kleren op de vakanties komen er.

You Might Also Like

0 reacties