Belangrijke toekomst veranderende auditie-stress.

mei 05, 2013

Zoals ik al in een eerdere blog zei: ik ben geen spiritueel type. Ik ben eerder nuchter. Maar ik geloof wel in sommige spirituele dingen. Ik geloof bijvoorbeeld dat je geest in contact staat met je welzijn. Dat klinkt misschien heel zweverig, maar het is heel makkelijk. Als je ergens geen zin in hebt, en je zegt dat steeds tegen jezelf, wordt het ook niet beter. Maar als je jezelf voor neemt: we gaan er iets leuks van maken, wordt het vanzelf leuker.
Zo werkt dat denk ik ook met ziek zijn. Als je niet lekker bent en je herinnert jezelf eraan dat je zo ziek bent, voel je je ook rot en ziek. Als je je voorneemt dat je niet ziek bent, voel je je ook niet ziek. Met die gedachte kan ik nog weken door als ik eigenlijk al ziek hoor te zijn. Het griepje zet zich dan niet door, tot mijn lichaam uiteindelijk in stort. Maar mijn lichaam stort dan in als ik eindelijk rust neem, en dat is in mijn vakanties, wanneer het mij dus uit komt. Zo weet ik ongeveer te plannen wanneer ik ziek ben.
Dus eigenlijk ben ik alleen ziek als ik dat wil. Maar er is 1 grote uitzondering. Als ik stress heb (en dan bedoel ik echt stress als belangrijke, toekomst veranderende audities of optredens) heeft mijn lichaam de ongepaste en ongebruikelijke gewoonte om ziek te worden. Ik heb altijd een keelontsteking of koorts of een voorhoofdsholteontsteking of andere vervelende kwalen.
Morgen heb ik zo'n toekomst veranderende auditie bij een HBO Conservatorium Muziektheater. Ik wil zo graag naar die school. Wonen en studeren in Rotterdam, meer kansen in de toekomst en studiefinanciering! En vandaag zit ik thuis. Ik ben intens verkouden, hoofdpijn, misselijk, bibberig, een beginnende keelontsteking. En alleen maar extra gestrest omdat ik morgen beter moet zijn. Mijn auditie moet morgen goed gaan. Ik moet alles kunnen laten zien en niet teruggehouden worden door ziekte.
Dus vandaag blijf ik thuis en rust ik uit en een ik fruit en vitaminen en probeer ik alles uit wat er bestaat om snel te genezen. En morgen ben ik gewoon niet ziek meer. Ik neem me weer voor dat ik gezond ben en ik ga de jury omver blazen. Als ik dan toch zeven kleuren schijt van de zenuwen, kan ik ze maar beter een poepie laten ruiken.

You Might Also Like

0 reacties