De tweede ronde PINGPINGPING

mei 08, 2013

Ontspannen loop ik 's ochtends naar de tram. Ik kon vanochtend rustig aan doen en ben nu nog steeds te vroeg. Het is half 9 en al zo warm dat ik op mijn sandaaltjes kan. Ik ben vrolijk.

Maandag had ik mijn eerste ronde, een zangronde bij het Conservatorium en toen mocht ik door naar de tweede ronde. Die is vandaag.
Het is gek dat ik helemaal niet nerveus ben. Geen gek kriebeltje in mijn buik, geen hoge adem. Ik ben gewoon relaxed en heb er zin in. Terwijl ik op de tram wacht bedenk ik me dat niet zenuwachtig zijn misschien wel het beste is. Ze zeggen wel dat gezonde spanning helpt, maar ik denk dat dat niet waar is. Ik heb al zo veel ervaring met auditie doen, en ik heb een ontdekking gedaan:
Zenuwen komen voort uit een prestatie druk. De drang om jezelf te uitten. De drang om op te vallen. De drang om gezien te worden. En is het fijn om naar iemand te kijken die onwijs zijn best doet om gezien te worden? Nee. Je kijkt naar iemand met veel spanning en dat kijkt niet ontspannen. 
Ik denk dat je op zo'n auditie dag juist op valt als je de enige bent die niet probeert op te vallen, maar die gewoon lol maakt. Die geniet van wat ie doet. Dat valt juist op.
Dus ik ben blij dat ik geen zenuwen heb. Ik ga in mijn hoofd namelijk helemaal  geen auditie doen. Ik ga workshops volgen en genieten van wat ik doe en informatie opnemen en plezier hebben.
Dus in plaats van 'Ik ga mijn best doen' zeg ik vandaag tegen mijn moeder 'ik ga genieten!'
Ik ga genieten. Dansen en spelen met passie, laten zien dat het uit het hart komt. 

You Might Also Like

0 reacties