Als er geen problemen meer zijn, is er altijd wel weer een probleem.

juni 20, 2013

Kan je iets doen aan je probleem? Doe het. Kan je niks doen? Maak je dan geen zorgen over iets waar je toch niet aan kan veranderen.

Daar probeer ik altijd aan te denken. En toch ben ik altijd gestrest.
Mijn problemen van de afgelopen maanden leken allemaal opgelost te zijn. Aangenomen bij een conservatorium, een plan voor volgend jaar en een nieuwe baan! 
En toch blijft er altijd iets om me zorgen over te maken. Altijd lig ik toch weer te piekeren over dingen. Zelfs als alle problemen opgelost lijken, is er weer een probleem. En het probleem is wel op te lossen, maar ik kan maar niet beslissen hoe.
Het probleem is ook wel weer heel erg typisch. Ik was op zoek naar een nieuwe baan, omdat ik mijn huidige werk niet leuk vond. Na veel solliciteren had ik eindelijk iets nieuws gevonden. In de bediening bij een strandtent. Helemaal wat ik zocht. Een beetje horeca-ervaring op doen terwijl ik nieuwe mensen ontmoette en geld verdiende. Maar omdat het nog niet zo lekker weer was en de strandtent dan natuurlijk niet open is, hield ik mijn baantje bij de V&D nog even aan. 
Maar wat doe je dan als je nieuwe werk eigenlijk helemaal niet bevalt. Ik ben erachter gekomen (na 1 dag al) dat de horeca toch niet echt iets voor mij is en ik verdien netto 3,11 wat ik persoonlijk echt veel te weinig vindt voor een achttien jarige. En wat doe je dan als je, door de slechte ervaring op je nieuwe werk, je erachter komt dat je je oude werk eigenlijk toch wel heel erg leuk vindt....
Nu zit ik dus weer met een probleem. Wat ga ik doen deze zomer?
Het liefste zoek ik een nieuwe baan bij een andere winkel, een iets kleinere winkel waar je nog meer gericht kan zijn op mode en die je iets netter kan houden (ik ben nogal een perfectionist en ik kan er niet tegen dat je in een warenhuis je afdeling nooit echt helemaal netjes krijgt). Maar aangezien ik waarschijnlijk geen werk kan combineren met mijn nieuwe opleiding, kan ik alleen nog maar in juli werken.
Dus dan blijven er twee opties over. Neem ik ontslag bij de strandtent? Wat ik al zo eng vind om te doen dat het daardoor al bijna geen optie meer is. Ontslag nemen, dat haat ik. Ik durf dat nooit te zeggen, zeker niet nu ik pas een paar dagen aan het werk ben. Maar dan heb ik wel de kans om de rest van de zomer 2 of 3 dagen in de week bij de V&D te werken en verder een rustige zomer te hebben. Of slik ik de bittere pil en hou ik allebei de baantjes aan? Waardoor ik me waarschijnlijk heel juli in het zweet werk, horeca-ervaring op doe en heel veel geld overhoud. Dat wel met werk wat ik niet leuk vind.
Ik kan niet kiezen. Ik ben geen opgever en ik ben doodsbang om ontslag te nemen, maar ik heb geen zin om de hele zomer alle zonnige dagen op te geven aan stom werk.
En zo ben ik dus toch nog de hele dag aan het piekeren. Tot ik besluit dat ik het nog twee dagen probeer bij de strandtent en als ik het dan nog steeds niet leuk vind, mag ik ontslag nemen. Zo stel ik het piekeren weer twee weken uit.
Want ja, als er geen problemen meer zijn, is er altijd wel weer een probleem.

You Might Also Like

2 reacties

 1. Wat een goed besluit dat laatste. En wat is het geworden? Doe wat goed voelt! Ook als het eng is en je bang bent voor andermans reactie. Steeds tegen je eigen gevoel in gaan en het toch blijven doen is NIKS!
  En onthou: voor elk probleem zijn er 2 oplossingen. De verkeerde en die van jou. Maakt dat het gemakkelijker? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik gewoon allebei de baantje aan ga houden en uiteindelijk lekker ga genieten van het geld. Rusten doe ik wel als ik oud en bejaard ben.

   Verwijderen