Een film draait door mijn hoofd.

juni 12, 2013

Vandaag viel ik in slaap in de les en was ik kapot en wilde ik op tijd gaan slapen. En nadat ik een uur lang mijn oude Hyves-pagina grondig bestudeerd heb, zag ik beelden in mijn hoofd. Beelden over het verhaal dat ik aan het schrijven ben. Niet dat het ooit af komt. Ik ben zo iemand die een stuk of 20 ideeën heeft opgeschreven, van alles is er een begin. Van sommige 'verhalen' heb ik al vier hoofdstukken, van sommigen pas 1 alinea. Meestal heb ik een maand inspiratie voor 1 verhaal en weet ik daarna niet meer hoe het verder moet gaan.
Het fijne aan lezen vind ik, dat je er zelf je beelden bij kan maken. Dat je een film in je hoofd ziet die je helemaal zelf mag creëren. Je mag zelf bepalen hoe alles eruit ziet, wat voor geluid het is, vanuit welke hoek er gefilmd wordt. Alles mag je zelf bepalen. Als ik lees, maak ik een film in mijn hoofd. En als ik schrijf, doe ik dat ook. Ik denk niet in woorden. Ik denk meer in beelden. En de dingen die ik in mijn hoofd zie, zijn soms moeilijk te verwoorden. Ik ben niet zo goed met taal. Ik schrijf de dingen eerder gewoon op zoals ze zijn. Ik gebruik niet zo vaak metaforen (hoe hard ik het ook probeer).
En al de hele avond zie ik losse scenes in mijn hoofd. Losse scenes die op op wil schrijven en vorm wil geven door ze in mijn word-document te typen.
Maar ik moet echt slapen. Het is al half 1 en anders ben ik morgen weer zo moe als ik vandaag was. Morgen weer een dag om te schrijven, om mijn eigen film te maken. Morgen weer een hele inspiratie volle dag. En waarschijnlijk weer een dag waar ik in slaap val doordat ik te weinig nachtrust gehad heb. Ja, ik moet echt gaan slapen. Of misschien toch nog even dat nieuwe stukje schrijven?


You Might Also Like

0 reacties