Ja, je gaat op de raarste plekken zoeken hè?

juni 26, 2013

Aparecium! Aparecium! (Spreuk uit Harry Potter, maakt onzichtbare voorwerpen en personen zichtbaar.) 
Dat moment dat je lekker in je kamer zit, je even iemand wil whatsappen en ineens je mobiel spoorloos is. Tien minuten geleden had ik hem nog, maar nu issie gewoon nergens te bekennen. Even voor de duidelijkheid. Ik ben niet erg opgeruimd, maar ik ben bijna nooit dingen kwijt. En van mijn sleutels, portemonnee en mobiel weet ik altijd ieder moment waar ze zijn. Ik denk dus dat ik langzaam krankzinnig aan het worden ben. Hoe kan het nou opeens weg zijn? En natuurlijk, is de batterij leeg dus kan ik hem niet bellen. Accio mobiel dan? Pfff, laat maar. Ik keer het hele huis wel weer ondersteboven.
Waar was ik ook alweer allemaal geweest? Heb ik hem mee naar boven genomen? Hij ligt niet op bed, niet in mijn vest, niet in mijn broek, niet in mijn tas. Niet onder alle al eerder genoemde voorwerpen. Waar ben ik nog meer geweest? In de badkamer! Ligt ie ook niet. Ik heb hem toch niet door de wc gespoeld hè? 
Dan maar de woonkamer doorzoeken. Niet op de bank, niet onder de bank, niet naast de bank, niet tussen de bank. Wat wel tussen de bank lag, was het langverloren nagelschaartje. Dat levert ook wat op. Waar kan ik nog meer zoeken? In de keuken! Terwijl ik in de koektrommel en de koelkast zoek, zegt mijn vader lachend: 'Ja, je gaat nu op de raarste plekken zoeken hè?' 
Ja dat doe ik ja, want ik word langzaam wanhopig. Ik kan me gewoon niet herinneren waar ik hem voor het laatst had. Hij kan toch niet zomaar weg zijn? Zomaar verdwenen? Hij moet echt ergens liggen...
Op dat moment zie ik hoe mijn vader het groene kussentje van de bruine bank tilt, en daaronder zie ik een flits van mijn blauwe hoesje. Mijn mobiel!!! Onder het kussen van de bank die ik vandaag niet aangeraakt heb. Wie heeft er op die bank gezeten? Inderdaad, mijn lieve geweldige elfjarige zusje. Van je familie moet je het hebben....
Maar EUREKA! Reunited and it feels so good! You Might Also Like

0 reacties