Lange mensen hebben het ook moeilijk.

juni 20, 2013

Ik ben nogal lang, vindt men. Ik ben 1,83. Wat inderdaad best wel aan de lange kant is.
Heel vaak hoor ik: 'Oh, Britt. Ik voel me zo klein naast jou. Waarom ben je zo lang?' Wat natuurlijk een stomme vraag is. Waarom ik zo lang ben? Nou, ik ben gegroeid. Heel raar. Ik weet dat het weinig voor komt, maar het gebeurde ineens. Ik kon er niks aan doen.
Mensen vinden zichzelf altijd zo zielig als ze zich klein voelen naast mij. Heeft iemand wel eens aan mij gevraagd hoe is het is om lang te zijn? Denken mensen nou echt dat het een voorrecht is? Lange mensen hebben het ook moeilijk!
Ik, als lang persoon, moet altijd omlaag kijken. Ik heb echt intense pijn aan mijn rug omdat ik altijd moet bukken. Als ik op de foto ga steek ik een kop boven iedereen uit, of ik moet zo ver door mijn knieën gaan dat ik de volgende dag overal spierpijn heb. Bij dansen word ik altijd achteraan gezet, zelfs als ik de enige ben die de dans echt kent. Maar anders ben ik te lang en kan je alle dwergen niet meer zien (dat schijnt dan weer zielig te zijn). Ik word sowieso altijd achteraan gezet, want ik steek toch overal bovenuit. Ja met mijn voorhoofd. Ik ben echt niet lang genoeg om overal bovenuit te kijken. Fijn, staat alleen mijn voorhoofd op de foto... Verder zal ik nooit in mijn leven Disney Prinses zullen spelen, omdat ik daar gewoon te lang voor ben. Alle jongens op de wereld zijn rond de 1,50. Daardoor zal ik en nooit een liefde vinden waarvoor ik niet hoef te bukken voordat ik hem zoen en zal ik nooit een hoofdrol in een musical/film/toneelstuk kunnen spelen, want mijn tegenspeler is een dwerg. En ik zal ook nooit in het ensemble kunnen staan aangezien iedereen dezelfde hoogte is en ik er dan bovenuit steek. Dus eigenlijk is een carriere in de musical voor mij al niet mogelijk omdat ik te lang ben (en toch doe ik het, HA). Als ik hakken aan doe (wat mijn favoriete schoenen zijn) krijg ik meerdere keren op een dag te horen dat ik ze niet aan mag omdat ik dan echt te lang wordt. Ik moet schuin in mijn twijfelaar liggen, omdat ik er anders niet in pas. Dan raak ik of met mijn hoofd, of met mijn voeten de leuning. Ik pas ook niet op een luchtbed, ik lig altijd met mijn voeten over de rand. En ja, ook lange mensen voelen zich lang naast kleine mensen. Maar hoor je mij daar ooit over zeuren? Nee.
Wat zijn de voordelen van lang zijn? Je kan bij de hoge kasten, waardoor je altijd alles voor iedereen moet pakken en je kan model worden, als je dun genoeg bent. Wat ik dus al niet ben met mijn chocolade buikje en mijn rondingen.
Ik wil ook gewoon hakken aankunnen zonder dat iedereen 6 meter omhoog moet kijken om met me te praten. Ik wil ook een keer vooraan staan bij dansen. Ik wil ook het onschuldige meisje kunnen spelen en ik wil ook op mijn tenen moeten staan om een jongen te zoenen.
Maar nee, ik ben lang en iedereen denkt dat mijn leven makkelijker is. Dat is dus niet waar mensen. Bij deze haal ik jullie uit de waan. De droom voor kleine mensen om lang te zijn, is bij lange mensen andersom. Wat zou ik graag een keer klein zijn.
Maar aangezien dat toch niet kan, maak ik er maar het beste van. Ik draag hakken als ik hakken wil dragen, omdat ik dat mooi vind. Ook als ik achteraan word gezet, zorg ik ervoor dat ik gezien word. En ik zeur nooit over het feit dat ik lang ben. Dit is nou eenmaal mijn lichaam. En natuurlijk zijn er dingen die ik wil veranderen (1,73 is ook een hele mooie lengte), zal ik het hiermee moeten doen. Dit is wat ik gekregen heb toen ik op de wereld ben gezet en daar ga ik niet teveel over zeuren. Ik kan er ook niks aan doen dat ik een reus ben. En ik moet eerlijk toe geven dat het ook wel leuk is om altijd op te vallen omdat je zo lang bent. Maar, ja, lange mensen hebben het soms ook wel eens moeilijk.

You Might Also Like

5 reacties

 1. Gelukkig zie je tenminste wat als je bij een musical/concert/optreden kijkt & hoef je niet een kwartier in een winkel naar personeel of iemand te zoeken en wachten omdat je even iets wilt passen/kopen. Denken mensen niet dat je 15 bent omdat je zo lang bent. Als je iemand kwijt bent in een winkel kun je gewoon over de schappen heen kijken waar diegene is ipv de hele winkel doorlopen. Je hoeft niet thuis z'n onhandig keukentrapje te hebben die altijd in de weg staat want je kan gewoon pakken wat je wilt zonder te klimmen. Mensen dringen minder snel voor als je je ook zien ipv over je heen kijken. Mensen kijken niet altijd in je tieten omdat die van jou op gepaste hoogte zijn. Als je auto rijd of fiets met kinderzitje voorop zie je tenminste iets. In de bioscoop kun je de film ook echt zien. Als je op een terrasje op een stoel zit verdwijn je niet helemaal. Als je een paraplu vasthoud kan er nog iemand naast zonder dat je daarvoor je arm een meter boven je hoofd moet houden enzovoorts! Hoop dat je je nu beter voelt haha xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmm, nee. Niet echt. Ik zeg niet dat kleine mensen het niet moeilijk hebben, want ik snap dat het vervelend is om klein te zijn. Net zoals dat het vervelend is om lang te zijn. Daarom zeg ik: lange mensen hebben het OOK moeilijk. Maar toch bedankt voor je poging, dat vond ik wel heel lief!

   Verwijderen
 2. Zeer herkenbaar! Ook dat over "ben ik niet te lang voor musicals? " want dat was ook mijn issue toen ik naar zo'n school ging. :P En dat achteraan gezet worden en van dat voorhoofd: JA! Ik kon laatst een gesprek niet volgen tussen mijn studiegenootje (1.65m) en de vader van een ander studiegenootje (zelfde lengte ongeveer) omdat het gesprek zich te laag afspeelde en er veel omgevingsgeluiden waren...!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh god ik lees dit nu pas! Te grappig maar ook wel een beetje zielig. ja ons leven is zwaar.

   Verwijderen
 3. hi britt, leuk artikeltje bedankt. Nouja, moeilijk hebben is dan ook altijd weer zo zwaar. Soms is het iets lastiger ...

  Voor lange mannen is het vooral belangrijk om er stijlvol uit te zien en niet te snel "baggy" te worden. Bijvoorbeeld met een mooi getailleerd overhemd. Van? bijv http://mouwlengte7.com

  bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen