Oh je doet een musicalopleiding, kan je dan ook zingen?

juni 13, 2013

Als je student bent, wordt er vaak aan je gevraagd wat voor studie je dan wel niet doet. Ik heb alle antwoorden al gehad als ik het vroeg. Van de meeste heb ik geen idee wat het inhoudt en wat je in godsnaam dan wordt als je afstudeert. Maar mijn mijn studie is dat dan altijd heel duidelijk.
Ik krijg twee soorten reacties als ik vertel dat ik een musicalopleiding doe. Van mensen die ik al heel lang ken en soms al heel lang niet gezien heb, hoor ik: 'Ja, dat is echt iets voor jou.'
Van mensen die ik niet ken hoor ik: 'Oh, kan je dan ook zingen?'
Het antwoord is best wel moeilijk. Ik heb altijd het gevoel dat je snel arrogant gevonden wordt als je zegt: 'Ja ik kan goed zingen.' Maar dat is wel het antwoord wat ik de laatste maanden geef. Ik kan wel nee gaan zeggen, maar ik weet dat ik dat niet meen. Ja, ik kan goed zingen. Dat is ook de reden dat ik een musicalopleiding ben gaan doen. Als ik niet kon zingen was ik ten eerste nooit aangenomen en had ik het ten tweede waarschijnlijk niet leuk gevonden om te zingen (ik ben niet echt een doorzetter als ik ergens niet goed in ben). Dus ja, ik kan goed zingen. Als ik daar geen vertrouwen in had gehad, was ik nooit begonnen aan zo'n opleiding. Iedereen op mijn opleiding vindt dat hij/zij goed kan zingen, net zoals iedereen die meedoet aan die programma's als X Factor en the Voice of Holland. Je gaat niet meedoen als je geen enkel vertrouwen hebt in dat je kans maakt om te winnen. Je gaat geen musicalopleiding doen als je absoluut niet kan zingen, doesn't make any sense.
Dus vanaf nu, als de vraag gesteld wordt, antwoord ik trots: JA, ik kan goed zingen. Dat is niet arrogant, dat is zelfverzekerd. Dat is iets van je nodig hebt als je zingt. Ik weet ook dat in nooit Duits zou studeren, want daar haalde ik bijna nooit voldoendes voor. Je gaat niet een opleiding doen waar je geen talent voor hebt. Iedereen gaat iets doen met z'n talent. Dus ja, ik had ook een rustiger leven gehad als ik goed was geweest in wiskunde of economie, dan had ik vast een zekerdere toekomst gehad. Maar ik ben goed in zingen en daarom doe ik een musicalopleiding. Eigenlijk een heel makkelijk antwoord. Ik doe waar ik goed in ben, net als ieder ander persoon.

You Might Also Like

0 reacties