Facebook is voor levenloze mensen.

juli 27, 2013

Laatst zei een collega tegen mij: 'Jij hebt zo'n interessant leven. Ik vind het altijd zo leuk om jou Facebook te lezen, want je maakt zoveel mee.'
Eigenlijk moet ik om zulke dingen wel lachen. Ik update mijn Facebook status vaak drie keer op een dag. En juist als ik niks te doen heb, zet ik er meer en meer op. Ik zou een scheet kunnen laten en dat op Facebook zetten. Ik heb geen interessant leven. Als ik dat had, zou ik geen tijd hebben om veel op internet te zetten. Maar ik heb te veel tijd over en daarom ga ik allemaal onzin over mijn leven openbaar maken op mijn publieke pagina. Ik heb te veel tijd over en daarom ga ik bloggen. Als ik een super interessant leven zou hebben, zou ik niet iedere avond op de bank zitten met mijn laptop op schoot.
Maar dat zit ik wel. Ik leef in een soort routine. Ik sta op, ga naar school of werk, kom thuis, eet, ga op de bank of in bed zitten en zet mijn laptop aan. Ik doe geen hele speciale dingen. Ik leef eigenlijk een heel saai leven. En ik vind het heel leuk om dat leven op te fleuren door drie keer per dag even aan de wereld te laten weten wat voor onzinnige dingen ik wel niet aan het doen ben.
Facebook is voor levenloze mensen. Mensen die te weinig echte gesprekken voeren en daardoor de tijd hebben om iedere 10 minuten even te checken of er al nieuws is. Facebook is ervoor om je leven interessanter te laten lijken dan dat het is.
En waarschijnlijk ben ik daarin geslaagd. Want mijn collega vond mijn Facebook interessant. Ik krijg iedere keer minstens 30 likes op een status (ja, dan voel je je populair). Maar eigenlijk laat ik alleen maar zien hoe zielig en oninteressant mijn leven is.
Maar, begrijp me niet verkeerd, ik hou van mijn oninteressante leven. Soms, als ik me verveel en vaak is dat midden in de nacht, ga ik mijn oude statussen terug lezen en dan lach ik om hoe grappig ik wel niet ben op internet.
Ja, ik ben levenloos. And I love it.


You Might Also Like

0 reacties