RIP Cory Monteith 1982-2013

juli 14, 2013

Ik werd vanochtend wakker gesmst door twee verschillende personen. 'Britt, heb je dit al gelezen?' Ze stuurden me een artikel over Cory Monteith, Finn uit Glee, hij was vanochtend dood gevonden in een hotelkamer.
Voor grote Glee-fans, zoals ik, is dit een tragedie. Cory Monteith, zo jong, zo getalenteerd, zo grappig. Je krijgt zo het gevoel dat je zo'n acteur gaat kennen als je hem iedere week op je tv-scherm ziet. Natuurlijk ken ik hem niet echt. Ik ken Finn Hudson van Glee. Dus terwijl Twitter en Tumblr ontploffen van alle fans die het zo erg vinden, denk ik aan wat ze gaan doen met Glee. Mijn lievelingsserie. Ik kijk iedere week trouw. Ik vraag me af of ze uberhaupt nog door gaan met de serie. Wat nou als Glee stopt? Dan moet ik het iedere week missen.
Ik snap dat dat eigenlijk heel egoïstisch is om te denken. Maar nogmaals, ik ken Cory niet echt. Ik kan weetjes opnoemen over zijn jeugd, die heb ik op internet gelezen. Ik weet wat voor inspirerende of grappige dingen hij zegt in interviews, ik weet welke prijzen hij gewonnen heeft. Ik weet de dingen die op internet staan. Verder weet ik niks over hem.
Van Finn weet ik meer. Die zie ik iedere week. Die geeft zich bloot op mijn tv-scherm. Ja, ik ken Finn van Glee. De acteur Cory Monteith, ken ik eigenlijk niet.
Maar toch. Verschrikkelijk nieuws voor het fandom. Het is echt de grote nachtmerrie voor iedere fan.
Op Twitter staan reacties van sterren, mensen die hem wel echt gekend hebben. Mijn gedachten gaan uit naar hun. Naar Lea Michele, mijn grote voorbeeld, die met hem zou gaan trouwen. Al zijn collega's van Glee, zijn vrienden, familie. Iedereen die hem gekend heeft. Het is echt verschrikkelijk nieuws voor hen.
Toen Amy Winehouse dood ging, vond ik het stom dat mensen zo geschokt waren. Dat zat er toch aan te komen? Iedereen wist dat zij geen goed voorbeeld was en dat haar levensstijl verschrikkelijk was. Ze was gewoon dom dat ze een overdosis genomen had. Van Cory vond ik het ook dom. Maar het is toch anders. Hij had al drugs-problemen voor hij in Glee zat. Hij heeft het geheim gehouden, hij heeft er tegen gevochten, hij is in rehab geweest, hij is wel een goed rolmodel geweest voor de wereld. Daarom vind ik dit wel schokkend en verdrietig.
Voor mezelf hoop ik dat ze door gaan met Glee, dat mijn lievelingsserie blijft. Zonder Finn, maar wel met alles wat ik er zo geweldig aan vindt. Maar ik snap ook dat ik even geduld moet hebben voor we daar duidelijkheid over krijgen. En ik kan ermee leven dat ik daarop moet wachten.
En voor zijn nabestaanden hoop ik dat het goed gaat. Ik hoop dat ze het verdriet een plekje kunnen geven. Want van alles wat ik gelezen heb, was hij een heel inspirerend mens. En hij was ontzettend getalenteerd. Het is een verlies voor de wereld.

RIP Cory Monteith 1982-2013


You Might Also Like

0 reacties