Ik zit in een vakantie villa in het tropische Portugal op de bank Friends te kijken.

augustus 17, 2013

Als het mooi weer is, heb ik altijd het gevoel dat je verplicht bent om buiten te zitten. Zeker als je op vakantie bent in een paleisje met privé zwembad en grote achtertuin met palmbomen. Maar ik ben zo iemand die daar niet altijd zin in heeft. Ik kan niet de hele middag in de tuin zitten lezen. Na een tijdje heb ik het te warm en van de hitte word ik moe en suf. Ik wil of buiten iets doen, of lekker de koelte opzoeken.
Vandaag is het 30 graden hier in Cascais. Het hele gezelschap is naar het strand. En ik zit op de bank met een glas cola en chocolade koekjes om Friends te lachen. Eigenlijk houd ik helemaal niet van cola, maar dat is het enige drinken wat er nog is.
Ik snap heel goed dat mensen me voor gek verklaren. Ik bedoel, op vakantie hoor je dingen te doen die je thuis niet kan doen. Je hoort te genieten van de hitte en de omgeving die je niet kent. Ik gaat tenslotte overmorgen alweer naar huis. Doe iets met je laatste dagen!
Daar ben ik het dus niet helemaal mee eens. Het feit is, ik ben helemaal gesloopt, uitgeput. De afgelopen drie maanden heb ik mezelf geen dag rust gegund. School, audities, werk. Ik ben door en door en door gegaan en nu ik mezelf eindelijk een weekje rust heb gegeven, ben ik helemaal ingestort. De afgelopen week was ik non-stop moe. En toch ben ik iedere dag op pad geweest om dingen te zien, kastelen te bezoeken en kilometers te lopen.
En daarom heb ik daar vandaag even geen zin meer in. Voor mij is vakantie niet alleen genieten van het weer en de omgeving, maar ook lekker doen waar jij zin in hebt.
Dus vanochtend heb ik langer in bed gelegen dan nodig was. Ik heb langer gedoucht dan nodig was (en daarbij heel hard gezongen). En nu zit ik binnen en kijk ik meer aflevering van Friends dan nodig is. En ik geniet ervan. Dit is hoe ik deze dag van de vakantie het liefste besteed. En misschien is het niet het beeld wat mensen in hun hoofd hebben van een vakantie naar Portugal. Maar zolang ik het naar mijn zin heb, maakt het me niet uit wat andere mensen denken.
Ik ga geen standaard vakantie dingen doen, omdat dat van me verwacht wordt. Ik zit in een vakantie villa in het tropische Portugal op de bank Friends te kijken. Life is good.

You Might Also Like

0 reacties