Gewoon weer lekker naar school.

september 26, 2013

Het is gek hoe snel je soms ergens gewend kan zijn. Ik had niet verwacht dat ik me zo snel al op me gemak zou voelen. Hoe snel ik al het gevoel kon hebben dat ik ergens al jaren rond loop.
4 weken zijn we bezig. 4 weken. Een heel klein mini stukje van je hele leven. Ik had verwacht dat ik nog op zou moeten starten, dat ik tijd nodig had om te wennen, dat ik de mensen uit mijn klas nog even goed moest leren kennen. Maar nee, 4 weken en ik weet al dat ik de juiste stap heb genomen. Muziektheater is mijn nieuwe thuis.
En natuurlijk, ik weet nog niet hoe het kopieerapparaat werkt. En ik weet nog niet zo goed hoe ik mijn tijd moet inplannen en niet alles op het laatste moment moet doen. En ik heb nog moeite met opstaan om 06.15 en ik ken de treintijden nog niet uit mijn hoofd. En ik weet nog niet waar je het lekkerste en goedkoopste eten kan halen in Rotterdam en ik moet nog wennen aan de vele porties huiswerk en de lange dagen. Ik weet nog niet hoe ik ervoor moet zorgen dat mijn iPhone de hele dag mee gaat en niet in de treinrit naar huis uit valt. En ik moet er nog aan wennen dat ik de hele dag mee moet gaan zonder tijdens een theorie les in slaap te vallen (ook al is het heel interessant). En ik weet nog niet hoeveel geld ik nou over heb per maand en ik weet nog niet hoeveel tijd ik nog over heb per dag voor eigen dingen.
Wat ik wel weet is dat het goed voelt, dat het goed gaat. En dat het al heel snel gewoon weer school is. Dat het alweer moeilijk is om mijn bed uit te komen en dat ik soms geen zin heb. Het is niet meer zo bijzonder als ik de hele zomer dacht. Het is gewoon school. De plek waar ik mezelf kan zijn en onwijs veel kan leren en hele nieuwe dingen aan mezelf kan ontdekken met hele lieve mensen om me heen. Maar ook alweer gewoon school. Zoals iedereen gewoon naar school gaat, doe ik dat ook.
Al is mijn school natuurlijk wel een stukje leuker dan als je rechten zou studeren. En ik weet dat ik weer veel te veel doe en dat ik in 4 weken geen vrije dag gehad heb, maar het is allemaal zo leuk dat ik er wel weer energie van krijg. Ik geniet ook wel weer van gewoon school.
Dus of ik nou 1 jaar deze opleiding mag doen, of 4, of 6. Het maakt niet uit. Voor zo lang het duurt is dit mijn thuis en wil ik groeien en leren en hard werken en genieten. Gewoon weer lekker naar school.

You Might Also Like

0 reacties