Gewoon, omdat dit gedeeld moet worden #2: De briljantheid van John Green.

oktober 22, 2013

Kunnen we het even hebben over de briljantheid van John Green?

Ik heb altijd veel gelezen. Vroeger las ik, samen met mijn vader, alle boeken van Jaques Vriens, Carry Slee, Maren Stoffels. Ik heb bijna alle 'Hoe overleef ik'-boeken gelezen en ik was gek op de 'Timboektoe' serie. Later ging ik, vooral door 'Twilight', meer science fiction lezen. 'Twilight', 'Hunger Games', 'Divergent'. Al die Young Adult boeken heb ik gelezen, soms ik meerdere talen.

Sinds kort heb ik de boeken van John Green gevonden. En God, wat is die man briljant. Hij schrijft dingen als:
'I fell in love the way you fall asleep. Slowly, and then all at once.'
'That's the thing about pain, it demands to be felt.'
'The only way to get out of the labyrinth of suffering, is to forgive.'
'It would be a privilege to have my heart broken by you.'
'You gave me a forever within the numbered days, and I'm grateful.'
En zo kan ik nog uren door gaan. Ik markeer hele alinea's, soms hele bladzijdes in mijn boeken.
Toen ik 'The Fault in our Stars' las. Heb ik om 1 uur 's nachts de laatste 100 pagina's gelezen en keihard gehuild. Ik wilde er daarna over praten, maar ik wilde het ook voor mezelf houden. Het is zo'n boek waarvan je wilt dat iedereen het leest, maar wat ook heel erg persoonlijk voelt. Alsof je het niet kan delen, terwijl je het heel graag wilt. Zijn boeken doen iets met mij wat ik nog nooit eerder gevoeld had.
Een paar minuten geleden heb ik 'Looking for Alaska' uitgelezen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit boek minder vond dan 'The Fault in our Stars.' Maar het einde, de manier waarop John Green's personages denken, het taalgebruik. De geweldige teksten. Die moeten gedeeld worden met de wereld.
Deze man is briljant, en ik vind dat iedereen minstens 1 boek van hem gelezen moet hebben (en laat dat dan 'The Fault in our Stars zijn, liefst in het engels.) Want ik kan me niet voorstellen dat mensen dat niet mooi vinden en dat je daar niet geraakt door wordt.

Gewoon, omdat het gedeeld moet worden.


You Might Also Like

2 reacties