Ik denk dat ik 1 op een miljoen kan zijn.

oktober 17, 2013

Ik heb zo'n ultieme droom. Zo'n droom waarvan je nooit verwacht dat die uitkomt, maar wat wel je drijfveer is om hard te werken. Het is een onrealistische droom. En ik heb, als dromer, toch geleerd dat je je dromen realistisch moet houden.
Maar wanneer is een droom eigenlijk realistisch? Misschien is zelfs een baan als artiest in Nederland niet realistisch. Is een droom niet realistisch als jij denkt dat je het kan bereiken? En zolang jij gelooft dat je het kan bereiken, ga je er voor werken.
Madonna besloot rond haar vijftiende dat ze wereldberoemd wilde worden. En op die leeftijd was ze helemaal niet zo goed. En toch, omdat zij geloofde dat ze haar droom waar kon maken, lukte het. En daar heeft ze wat voor moeten doen. Dingen die vast niet altijd allemaal aardig waren, maar ze heeft het gedaan. En nu heeft ze alles wat ze ooit wilde.
En ja, Madonna is 1 op een miljoen. Maar ik was nooit aan deze carrière begonnen als ik niet geloofde dat ik 1 op een miljoen kan zijn. Ik ken de verhalen van mensen die veel teleurstellingen hebben gehad en hun dromen niet waar hebben kunnen maken. Ik ken maar een paar verhalen van mensen die alles hebben bereikt. En toch, ik denk dat ik 1 op een miljoen kan zijn. Als ik er maar hard genoeg voor werk. Als ik mijn dromen maar in het oog hou. Dan kan ik ze waar maken.
Mijn droom is dat ik Elisabeth mag spelen op Broadway. Dat is onrealistisch in vele opzichten. Elisabeth is een hit in Duitsland, maar is nog nooit naar het Engels vertaald. De kans dat dat nog gaat gebeuren is niet zo groot. De kans dat ik Elisabeth ooit speel is ook niet zo realistisch, want ik ben te lang en ik ben geen sopraan. En ten derde, de kans dat ik ooit op Broadway sta... is over het algemeen al onrealistisch. De Nederlandse mensen die een rol mogen spelen op Broadway, dat zijn nogal grote namen.
Dus nee, realistisch is mijn droom niet. Maar het is een droom. Hoe groter de droom, hoe harder je werkt.
En aan een kant ben ik bang dat je zo'n ultieme droom ooit kan bereiken. Want als je ultieme droom bereikt, wat moet je dan daarna? Ik leef op dromen en als je alles hebt wat je ooit wilde, wat doe je dan? Dan moet je weer iets nieuws bedenken. Ik denk dat dromen bereiken niet zo fantastisch is als het in mijn hoofd lijkt.
Maar, ik zou deze droom niet hebben als ik het niet heel graag wilde. En, ja het is misschien onrealistisch, maar het kan wel. Het kan en daarom ga ik het doen. Ik ben bereid daar hard voor te werken en dat gaat mij een betere artiest maken.
Want dromen helpt je bij het wachten, bij het harde werken. Eigenlijk zijn mijn dromen mijn plannen voor de toekomst.


You Might Also Like

0 reacties