Britt on her own!

november 16, 2013

Aan het begin van het jaar dacht ik nog dat het prima ging om iedere dag om 6.30 op te staan. Daar heb ik me zwaar in vergist. In het begin ging het wel, ik was alleen vrijdagavond helemaal kapot. Maar als ik een beetje op tijd naar bed ging, hield ik het de rest van de week wel vol. Maar hoe meer weken er voorbij gingen, hoe moeier (is dat een woord?) ik werd. Nu is er op vrijdag 1 les waar ik standaard in slaap val. Wat ik ook probeer, hoe interessant ik de les ook vind, ik hou het gewoon niet vol om die les wakker te blijven. Inmiddels heb ik meerdere lessen waar ik in slaap val. Tja, het vroege opstaan lukt dus toch niet helemaal. Het op tijd naar bed gaan trouwens ook niet.
Op deze productieve (die ik ondertussen heb omgetoverd tot luie) zaterdag, moest ik wat bijzondere dingen regelen. Lening aanvragen, uitwonende beurs aanvragen. Ja mensen het gaat echt gebeuren, ik ga op mezelf wonen.
Ik heb altijd geroepen dat ik dood zou gaan dat ik op mezelf ging wonen. Ik kan niet koken, ik kan niet wassen, twee best wel essentiële dingen naar mijn idee. Dus hoe ik het ga overleven weet ik nog niet, maar ik heb er wel heel veel zin in.
De afgelopen maanden ben ik op zoek geweest naar kamers, wat heel moeilijk was aangezien ik natuurlijk veel te veel wilde. Ik wilde een grote kamer die ik in mijn hoofd al helemaal had ingericht, en ik wilde liever niet meer betalen dan 300 euro. Tja, dat was natuurlijk geen succes. Geen enkele kamer voldeed aan mijn strenge eisen. Maar als je dan eenmaal de kamer vindt die niet aan de eisen voldoet, maar waarvoor je je eisen bij wilt stellen, dan weet je dat je de goede kamer hebt.
En die kamer heb ik gevonden, dus vandaag ben ik dingen aan het regelen. Pas in december ga ik erin, en ik heb voorlopig nog geen tijd om het in te richten. Maar in mijn hoofd heb ik het natuurlijk al helemaal af.
En ja, ik ben doodsbang om van huis weg te gaan. Dat ik mijn mamma niet meer iedere dag zie, dat er niemand is die het eten voor me klaar zet, die mijn zooi achter mijn kont opruimt en die me helpt met alle andere alledaagse dingen. Maar ik vind het ook wel heel leuk om het allemaal zelf te gaan doen. Dit is de volgende stap naar volwassen en zelfstandig worden. En ik kijk ernaar uit om echt een plekje voor mezelf te creëren. En om iedere dag uit te slapen, want daar was het op het eerste moment natuurlijk allemaal om te doen.
De nieuwe fase van mijn leven gaat beginnen. Vanaf nu is het: Britt on her own!


You Might Also Like

1 reacties

  1. Leuk!!!! Komt vast goed. Alles is wennen in het begin, het één duurt alleen wat langer dan het ander, maar je zult heel gauw gewend zijn aan het feit dat je alleen bent. Congrats

    BeantwoordenVerwijderen