AND A HAPPY NEW YEAR!

december 31, 2013

Wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Ja, dat zeg ik ieder jaar, maar dit keer is het echt het meeste ooit. Nieuwe opleiding, nieuwe woning, nieuwe vrienden, nieuw leven. Alles lijkt anders en toch had het niet meer vertrouwd kunnen voelen.
De allereerste blog die ik schreef afgelopen april is mij erg dierbaar. Dat heeft eigenlijk mijn leven het meest veranderd. In de tijd voor die blog, was ik mezelf een beetje kwijt. Ik deed altijd alles voor anderen, had amper tijd over voor mezelf en viel een beetje weg in de massa. Ik viel niet meer op, leraren konden me niks meer leren, ik was mezelf aardig kwijt. Ik wist ook eigenlijk niet of ik ooit iemand was. En dat vond ik heel erg eng. Want als je niemand bent, wie ben je dan? En hoe kan je jezelf vinden? Moet ik dan gaan mediteren, of naar een psycholoog? Ik kreeg verschillende adviezen als: 'je moet gewoon lekker op zoek naar je zelf' en 'je moet volwassen worden.' Adviezen waar ik helemaal niks mee kon. Hoe kan je beslissen om volwassen te worden? En waar moet je zoeken naar jezelf?
In mijn eerste blog, besloot ik dat dat allemaal onzin was. Dat je altijd gewoon bent. Je kan jezelf niet kwijt zijn, want op het moment dat je dat denkt, ben je ook iemand. Je bent altijd iemand en het enige wat je moet doen is gewoon zijn.
En sindsdien zit ik lekkerder in mijn vel. Ik ben closer geworden met de vrienden die ik had, ik ben voor mezelf opgekomen en ik werd weer gezien.
Op mijn nieuwe opleiding ben ik deels aangenomen door mijn 'leuke' persoonlijkheid. De leraren onthielden mijn naam het eerst. Ook de mensen uit mijn klas vinden dat mijn persoonlijkheid mijn sterkste punt is.
Ik ben altijd een einzelgänger geweest, dat heb ik van mijn vader. Dus ik had vroeger niet alleen moeite met vrienden maken, maar ook met vrienden houden. Mijn moeder zegt nog steeds dagelijks tegen me dat ik vrienden warm moet houden, omdat ik ze anders verlies. Voor het eerst doe ik dat ook echt dit jaar. Ik heb het afgelopen jaar meer vrienden gezien dan in alle jaren daarvoor lijkt wel. Ik ben ineens een beetje een mensenmens, in plaats van alleen een loner.
Ik vraag me vaak nog steeds af waarom mensen met me om gaan. Sommige mensen die ik tot mijn beste vrienden mag rekenen zijn zo bijzonder. En de onzekerheid in mij snapt nog steeds niet waarom die mensen met mij om willen gaan. Ik ben toch gewoon Britt? Ik was toch geen goede vrienden? Ik heb niet eens moeite gedaan om vrienden te worden met die mensen, we zijn het ineens. Hoe kan dat?
Op die manier heeft deze blog mij als persoon ontzettend veel gebracht. Het heeft mij geluk gebracht. En door deze blog ben ik me bewust geworden van mijn grootste droom. Mijn droom om actrice te worden, is natuurlijk algemeen bekend. Maar ik besefte me dat ik 1 ding nog liever wilde worden: Een leuk mens. Iemand waarmee mensen wilden afspreken, met wie ze leuke dingen wilden doen, iemand die een goede vriendin kon zijn waar mensen graag naartoe gingen voor advies, troost en vertrouwen. Ik heb altijd een leuk mens willen zijn. En dat klinkt misschien vreemd, omdat dat voor veel mensen vanzelfsprekend is. Maar voor mij was het vanzelfsprekend om tijdens feestjes in een hoekje te zitten en de hele avond niks te zeggen. Voor mij was het vanzelfsprekend om in een kantine vol mensen, alleen te gaan zitten. En om na school gelijk naar huis te gaan om alleen te zijn.
Dus het grootste ding dat veranderd, is dat ik mezelf heb gevonden en een leuk mens ben geworden. En ik had niks beters kunnen wensen.
Ik doe niet aan goede voornemens. Ik kan namelijk wel met mezelf afspreken dat ik ga diëten, maar ik weet dat ik mezelf dan alleen maar teleur ga stellen omdat het me niet lukt. Daarom doe ik er niet aan. Maar vorig jaar had ik 1 goed voornemen voor mezelf gesteld: socialer worden. En zonder dat ik er moeite voor heb gedaan, kan ik nu zeggen dat dit voornemen gelukt is. Ik heb het niet bewust gedaan, maar het is wel gelukt. En daar ben ik stiekem toch wel een beetje trots op.
Ik ga vanavond nieuw jaar vieren met een paar van mijn beste vrienden, ik ga het jaar inluiden met mijn nieuwe ik: een leuk mens. En daar ga ik van genieten.

Verder wens ik al mijn geweldige lezers een blogvol en vooral ontzettend gelukkig 2014. Want het enige wat je echt moet zijn, is gelukkig. Dan maakt de rest niet meer uit.

LIEFDE EN NATTE LIKKEN,
Just Britt.


You Might Also Like

0 reacties