Gewoon, omdat dit gedeeld moet worden #3: Anti Glamour.

december 27, 2013

Ik heb een Kindle om boeken te lezen. Dat is een E-reader, waar je boeken op kan zetten. Die boeken kun je downloaden (dat is het leukst). Zo betaal ik niks en kan ik gelijk beginnen met lezen. Verder is het een heel licht en klein apparaatje wat ik altijd in mijn tas heb en waarop ik zoveel boeken kan zetten als ik zelf wil. Ook zit er een woordenboek in, kan ik erin markeren, het lettertype aanpassen en kan ik de helderheid aanpassen. Eigenlijk is mijn Kindle op alle manieren handig.
Vanmiddag greep ik enthousiast naar mijn Paagman tasje en griste ik mijn nieuwste aankoop eruit. Als een debiel snuif ik aan de bladzijden. Ik word blij van een boek vasthouden, de pagina's omslaan, met mijn markeerstift naast me zitten en enthousiast zinnen die me aanspreken roze kleuren. Ik word zo blij van een echt boek.
Dat is wat ik mis nu ik mijn Kindle heb. Een echt boek. De gemoedelijke sfeer in de boekwinkel en geen keuze kunnen maken tussen boeken die ik graag wil lezen. Welke koop ik eerst? Niemand heeft haast, er zijn geen schreeuwende kinderen die geen zin hebben om daar te zijn. Iedereen is rustig en ontspannen. Heerlijk. Ik mis het om in bed te liggen en nooit je boek lekker vast kan houden. Ik mis het om sap over mijn boek te morsen en zo de bladzijden te ruïneren. Ik mis het om mijn boeken in mijn kast te zien staan, zo vaak gelezen dat de kaft er bijna af valt.
Even denk ik eraan om mijn Kindle te verkopen en weer terug te gaan op boeken. Maar dan zou ik toch echt veel minder lezen dan ik nu doe. En ik heb dat ding nog niet eens een jaar. En, ik geef toe, hij is wel heel makkelijk.
Ik was ook niet weer teruggevallen op boeken als ik niet naar een boekenwinkel was gedaan om kerstcadeautjes te kopen. Elke keer weer liep ik langs dat ene boek dat ik zo graag wil hebben en niet voor mezelf mocht kopen. Tot vanmiddag, toen ik een boekenbon in mijn portemonnee ontdekte. Nu heb ik geen excuus meer om het niet te kopen.
Ik vind Carice van Houten de beste actrice van Nederland. Ik houd van haar nuchterheid en subtiele mannelijkheid. En mijn moeder vindt dat ik ontzettend op Halina Reijn lijk. Zodoende heb ik iets met deze twee actrices. Hoe leuk is het dan dat ze beste vriendinnen zijn en samen een boek hebben geschreven?
Anti-Glamour, over hun leven, hun huizen, hun vrienden, hun favoriete plekjes in Amsterdam, de eenzaamheid. Ik heb hem nog niet eens uit, en ik wilde er nu al een blog over schrijven. Gewoon, omdat het zo makkelijk leest en een heerlijk boek is voor meiden zoals ik.

Gewoon, omdat dit gedeeld moet worden.


You Might Also Like

0 reacties