Mijn iets te dure hobby, New York City.

januari 19, 2014

Gossip Girl, Sex at the City, the Carrie Diaries, Smash, Glee, Friends. Mijn favoriete series. Zich allen afspelend in de stad van mijn dromen. New York City. Volgens mij de stad van ieders dromen als je ook maar iets met mode, schrijven, bloggen, series, musicals, muziek of steden hebt.

Hebben jullie een stad waar je je echt thuis voelt? Waar je rond loopt en denkt, ja dit is het, dit is waar ik hoor te zijn? Ja, bij mij is dat New York. Nogal een dure hobby is het. Gelukkig ben ik niet de enige thuis die van New York houdt. Onze herfst-tripjes naar the Big Apple die we om het jaar houden lijken een traditie te worden. Iets wat ik natuurlijk helemaal niet erg vind. En waarvoor ik met liefde de hele zomervakantie werk. 
Het komt altijd een beetje uit het niets. 'Als wij in de herfst weer naar New York gaan, wil je dan mee?' Dat mijn moeder het nog vraagt. Ze weet toch wel wat mijn antwoord is.
New York is gewoon een beetje mijn stad. De grootsheid inspireert me meer dan dat het me intimideert. De vreemde mode die je op iedere straathoek tegen komt. De eekhoorntjes die naar je toekomen als je door Central Park slentert met een hot dog en een Ice Tea in je hand. Het voelt alsof ik eventjes in een van mijn lievelingsseries terecht gekomen ben. 
Ik sla het liefste alle toeristische attracties over. Ik wil het leven lijden van een echte New Yorkse. Leuke ontbijttentjes opzoeken, een beetje shoppen in de veel te grote Forever 21, Topshop of (my ultimate favorite) de Urban Outfitters. Een paar lessen volgen bij Broadway Dance Centre. Tussendoor even een Frozen Yoghurt oppikken. De metro pakken naar alle uiteindes van Manhatten, leuke winkeltjes ontdekken, mensen kijken. 's Avonds een pizza of sushi halen en naar een Broadway show. 
Oke, ik besef me dat New Yorkers vast niet zo leven en moeten werken en niet langzaam rond kunnen slenteren, maar toch zie ik het zo voor me. Dat is namelijk een soort samenvatting van al mijn series in 1 dag. En daarbij komt dat ik me een zomer lang kapot werk om zomaar al het geld te kunnen uitgeven wat ik wil. (Vorige keer heb ik echt letterlijk duizend euro opgemaakt en ik heb geen moment spijt gehad). Daarbij slapen wij nooit in een hotel, maar in een appartement. Zodat je ook echt zelf boodschappen moet doen en ontbijt moet maken en voor jezelf moet zorgen, wat het idee van 'wonen' nog groter maakt.
Dat is ook wat mijn grootste droom is voor later. Wonen in New York. Ik weet niet hoe ik dat voor me zie. Hoe ik me dat moet financieren. Hoe ik het voor elkaar ga krijgen om daar rond te komen en hoe ik goed genoeg ga zijn voor een Broadway show. Maar ik wil het. En daarom weet ik gewoon dat het gaat gebeuren. Dit is mijn leven en ik ga met mijn leven doen wat ik echt wil. En ik ga wonen waar ik wil wonen.
Maar voor nu houd ik het bij weekjes die veel te snel voorbij gaan. Lange vluchten heen met een lege koffer en al veel te snel weer lange vluchten terug met een volle koffer. Weekjes waar ik eerst een heel jaar naar uit kijk. Ja hoor, ik mag weer. 17 oktober ga ik weer naar 'the City of Dreams'. En ik kan nu al niet wachten.You Might Also Like

4 reacties

 1. Kan me je gevoel helemaal indenken!!:-) Ben je tijdens een van jullie tripjes al weleens langs Bedford/Grove streets in de West Village gelopen? Als Friends-liefhebber moet je dat wat zeggen!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee!! Oh god ik kijk pas een jaartje Friends. Dus ik weet ook gewoon niet waar het over gaat. Ik ga het opzoeken in de herfst!!

   Verwijderen
 2. Britt... wat ben je gegroeid.
  Wat ben je gegroeid als mens en heb je,je ontpopt als vlinder.
  Ik heb echt respect voor hoe je schrijft, hoe je tegenwoordig je zelf durft te zijn en hoe fantasierijk je na al die jaren nog steeds de wereld voor je ziet.
  Je bent een bijzonder mooi mens.., en al heb ik je al jaren niet meer gezien...
  Ik wens je het allermooiste,leukste en prachtigste leven toe.

  Dat al je dromen werkelijkheid mogen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dit is echt zo lief dat ik er bijna van moet huilen. Dankjewel!
   (Stomme vraag maar je staat op anoniem en ik wil heel graag weten wie dit onwijs lieve berichtje geschreven heeft, dus wie ben je?)

   Verwijderen