Mijn vreemde en een beetje genante shopgewoontes.

februari 12, 2014

Ik shop het liefst alleen. Zoals andere meiden al hun vriendinnen bellen als ze naar de stad moeten, zo probeer ik er onderuit te komen dat er iemand mee gaat. Het is niet dat ik het niet gezellig vind. Ik vind het super leuk om met vriendinnen te gaan lunchen en dan rustig door een winkeltje te slenteren. Het probleem is, dat dat laatste me nooit lukt. Rustig en gestructureerd door een winkel lopen en ondertussen kletsen over alle problemen in de wereld kan ik gewoon niet. Zodra ik een winkel binnenloop, stuif ik alle kanten op. Van de ene kant van de winkel naar de andere, zonder enige structuur. Vervolgens ga ik met een hele volle arm met kleding naar de paskamers, kom met ongeveer de helft terug en moet dan nog beslissen wat ik me ook daadwerkelijk kan veroorloven.
Dus degene die met mij gaat shoppen, moet zigzag de winkel door, raakt me kwijt en moet dan vervolgens eerst een uur wachten terwijl ik pas en moet dan daarna nog een half uur met me overleggen wat ik nou moet kopen.
Daarom shop ik alleen, om andere mensen te sparen. En mezelf. Want ik vind het echt verschrikkelijk dat ik alles moet passen en mijn shopgenoot niks past en altijd moet wachten. (Ik vraag me wel altijd af waarom ze niks passen. Als je gaat shoppen moet je toch ook dingen kopen?). De enige met wie ik kan shoppen, is mijn zus. Die heeft namelijk dezelfde vreemde shopgewoontes als ik. Dat betekend wel dat we elkaar binnen 5 minuten kwijt zijn zodra we binnen zijn en elkaar pas weer terug vinden als we moeten passen, maar we hebben elkaar toch niet nodig tijdens het zoeken.
Op een zondag naar de Primark was het slechtste idee wat ik ooit gehad had, dacht ik. Maar uiteindelijk viel dat zo erg mee. Het was helemaal niet zo druk. Tja, wie begint er dan ook een Primark in Zoetermeer?
Ik ging de paskamer al in met minder dingen dan normaal, ik had maar 7 items om te passen. Ik ben gewend om veel te passen en weinig te kopen, maar toen zondag ook het laatste item niet paste, zakte de moed toch in mijn schoenen. Nog maar een ronde door de winkel dan. En opnieuw passen, en opnieuw met lege handen naar huis. Zelfs de schoenen die ik had uitgekozen paste niet (dan is er echt iets mis).
Uiteindelijk ging ik de winkel uit met een tas vol praktische dingen: slipjes, sokken, make up doekjes en wat spulletjes voor in mijn huis. Ik was in totaal 10 euro kwijt. Ach ja, niks leuks kunnen vinden is wel weer goed voor de portemonnee.


You Might Also Like

0 reacties