Waar moet ik mijn armen nou laten?

februari 23, 2014

Vakantie (en weekend) betekent thuis bij mijn ouders. Dat heeft natuurlijk allerlei voordelen, zoals gratis eten wat nog voor je gemaakt wordt ook. De hele week geen boodschappen doen. Hulp bij alles wat je moet doen. Ja, het leven is goed in het ouderlijk huis.

Maar stiekem is het beste ding hier Pepper. Ik kocht Pepper toen ik een jaar of 8 was. Ik kocht hem zelf, dus er zat helemaal geen speciale waarde aan en toch was hij gelijk mijn beste vriend. En sindsdien is er geen nacht geweest dat Pepper niet in mijn armen lag.
Ja, Pepper is mijn knuffelhond. En ja, ik slaap al een jaar op 11 met hem.
Ik weet dat het niet hoort om op je negentiende nog met een knuffeldier te slapen. En misschien schaam ik me ook wel een klein beetje nu ik dit op biecht. Maar ik doe het nog steeds: Heerlijk met Pepper kroelen voor Klaas Vaak me op zoekt. En dan dacht ik dat Pepper 's nachts wakker werd (zodra ik niet keek) en zijn eigen leven zou leden, of me zou beschermen tegen het kwaad.
Op de dag dat ik ging verhuizen naar mijn kamer in Rotterdam dacht ik: Pepper, je blijft thuis. Mijn moeder is nog steeds in shock, maar ik vond dat ik nu toch echt te oud werd voor Pepper. Het werd tijd om hem thuis te laten en het volwassen leven aan te gaan. Zonder mijn trouwe hond.
Dus daar lag ik dan. De eerste nacht in mijn overheerlijke bed met schone witte lakens en meerdere kussens. Het bed wat ik altijd wilde hebben. Dus ik lag, en draaide me eens om, en nog eens, en nog eens. Ja, mijn bed was heerlijk, ik lag heerlijk, maar waar moest ik mijn armen nou laten?
Ja mensen, de eerste nachten waren zwaar. Ik zou bijna zeggen ondraaglijk, maar dat is misschien weer iets te dramatisch. Ik mis Pepper in Rotterdam.
Dus zodra ik thuis kom in het weekend, knuffel ik mijn trouwe viervoeter en duik ik heerlijk in bed. Maar iedere maandagochtend (om 6.30u ppfffff) laat ik hem toch echt weer de hele week in een koud bed te liggen. Elke keer twijfel ik om hem mee te nemen, maar ik doe het steeds toch niet. Ik ben bijna 20, dan kan je echt niet meer met een knuffel slapen. Oké, alleen in het weekend dan.


You Might Also Like

3 reacties

 1. Ik slaap ook nog steeds met mijn knuffeltje hoor! Zelfs op mijn studentenkamer:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat hoor ik van veel mensen. Misschien neem ik Pepper dan toch maar mee :)

   Verwijderen
 2. Ik had ook mijn panda mee naar mijn studentenkamer in Duitsland. Trouwens hij is er nog steeds. Saskia kreeg mij met panda (en ik haar met Teddy). En we hebben een nijlpaardje dat met ons de wereld overreist.

  BeantwoordenVerwijderen