Dat mag ook wel eens gezegd.

april 23, 2014

Ik hou van zeuren. Naast eten en slapen is dat mijn grootste hobby. Ik doe het dan ook de hele dag door. Als ik mijn bed uit moet, als het brood weer eens op is of de metro weer eens "te vroeg is" en ik dus eigenlijk te laat. Op school omdat ik moe ben of mijn lessen niet gaan zoals ik wil of omdat we het zo druk en zo zwaar hebben. En dat ik de hele dag met van alles moet sjouwen terwijl ik de helft niet gebruik en ik er toch echt zelf voor gekozen heb dat mee te nemen. En dat ik dan weer helemaal langs de supermarkt moet omdat ik alles vergeten ben. En dat ik dan eindelijk thuis ben, dat ik dan nog moet koken, eten en moet afwassen. Dan is natuurlijk het warme water op. En als ik dan 's avonds nog de verslagen moet maken die ik al dagen uit stel, heb ik geen inspiratie en werkt hotmail niet mee. Uiteindelijk val ik uitgeput en voldaan in slaap, want over slaap kan ik nooit zeuren (behalve dat ik er te weinig van krijg). Tijdens deze volle zeur-dag, plaatst ik ook nog zeur Tweets en zeur Statussen de wereld in, want ik moet ook nog even openbaar maken dat ik van zeuren hou.
Zeuren: Een probleem compleet uit proportie trekken en daar dan een monoloog van minstens een kwartier over houden tegen iedereen die maar in de buurt is en het meestal niet wil horen. Het is een lekker dramatisch ding, zeuren. En de mensen die mijn kennen weten dat ik lekker dramatisch ben.
Om half twaalf zit ik in de metro naar huis. Normaal zou ik zeuren over hoe laat het wel niet is, maar nu staar ik over de Rijn en de Maas naar de SS Rotterdam en het mooi verlichte Hotel New York.
Vandaag was een goede dag. De les waar ik al een tijdje tegenop zag, ging erg goed. De andere lessen trouwens ook. Ik heb al mijn tentamens van vorige week gehaald. En ik heb mijn avond door gebracht bij een super mega awesome intens fantastische overdonderende wauw toffe vette voorstelling van de tweedejaars. Mijn beste vriend heeft zijn afstudeer solo vanavond gedaan en ik kon er niet bij zijn maar toch ben ik heel trots. Morgen ga ik al mijn ex-schoolgenootjes weer zien. Ik woon in de lelijkste stad van Nederland waar ik van hou, ik doe de opleiding van mijn dromen.
Ik heb zoveel lieve vrienden en familie om me heen die me in alles steunen en die me accepteren voor wie ik echt ben. En ik ben blij met wie ik echt ben.
En voor het eerst in mijn leven is er even geen ruis. Voor het eerst is er geen familielid ziek of iets anders om mijn geluk te verpesten. Voor het eerst is echt alles goed. (Ik durf dit echt bijna niet hardop te zeggen, is dit niet vragen om problemen?). En ik kan zeuren om kleine stomme dingen, omdat er geen grote dingen zijn die ik liever verborgen wil houden.
En ik ben gelukkig. Ik ben gewoon echt oprecht gelukkig. En ik heb tijden gedacht dat dat niet bestond, gelukkig zijn. Dat er altijd wel weer iets was om je geluk te verpesten. Dat mensen altijd maar deden of ze gelukkig waren omdat iedereen dat deed.
Dit klinkt voor sommigen misschien heel dramatisch (that's me), maar voor de mensen die dat gevoel kennen zeg ik: Het wordt beter. Het wordt echt zoveel beter. Niet alleen beter, het wordt fantastisch.
Het is fantastisch. En ja, ik ben dramatisch en sentimenteel.
Maar ik ben ook echt gelukkig. En dat mag ook wel eens gezegd.You Might Also Like

4 reacties

 1. Ik lees nu een tijdje je blog en de berichten die je schrijft zijn echt geweldig!
  Dit bericht is er ook weer zo eentje en ik heb deze met veel plezier gelezen.
  Het is stiekem ook wel herkenbaar hoor, dat zeuren.

  Liefs, Cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Cheyenne. Bedankt! Ik vind het echt geweldig dat je mijn blogs leuk vind!
   Blijf lekker reageren, want ik vind reacties leuk!

   Liefs, Britt.

   Verwijderen
 2. Haha Britt, ik zeg altijd maar zo: een dag niet gezeurd, is een dag niet geleefd! Maar fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal ook zeker blijven zeuren. Daar kan ik niet eens mee stoppen haha.
   Zie ik je snel?

   LIEFS!

   Verwijderen