Ik wacht op de geur van asfalt dat droogt in de zon.

april 08, 2014

We zijn het er hopelijk allemaal over eens dat het vorige week echt fantastisch weer was. Ik heb iedere dag in de zon gezeten met drank en eten, heb mijn zonneallergie-pilletjes moeten slikken (zonneallergie is niet leuk maar zon wel ;)) en ik liep veel te naakt rond in een jurkje waar ik niet charmant genoeg voor ben waardoor een stuk of 20 mensen mijn billen hebben gezien. Ik zou bijna de hele week huppelend rond hebben gerend. Want we hebben dit jaar gewoon de winter overgeslagen. En als ik iets haat in het leven, is het de winter. En dan vooral sneeuw. Ik haat sneeuw. Het enige wat ik leuk vind aan sneeuw, is Frozen.

Dus ik zat al helemaal in mijn hoofd met zomer, korte broeken, strand, ijsjes, elke dag zonder jas en op de fiets. Ik werd vanochtend weer zo zwaar teleurgesteld...
Niet fietsen zonder jas voor mij. Maar naar de metro rennen omdat het regent.... Een paraplu met doorzichtig zeil tot op de grond is geen overbodige luxe, want stel dat je schoenen nat worden, dat kan echt niet. Daarbij is het in Nederland ook niet normaal. Als het in Thailand regent, dan heb je een stortbui van tien minuten en dan is het weer dagen warm. Als het in Nederland eenmaal begint te regenen, gaat het nog jaren door. En zodra het begint te regenen, lijkt het ook te vriezen. In Spanje blijft het warm als het regent, dan kan je alsnog wel door in je korte broek. In Nederland moet je gelijk een skipak aan. 
's Middags, in dat ene halfuurtje pauze wat we de hele dag hebben, rennen we met z'n allen zonder jas het Stadhuisplein op. Ze delen gratis Ben & Jerry ijs uit en zodra we dat hoorden zijn we zonder na te denken opgestaan en erheen gerend. Zonder ons te beseffen dat het buiten hagelt. Wat we allemaal wel niet over hebben voor gratis eten.
'Het was vandaag nogal wisselvallig.' Zegt de weerman 's avonds op het nieuws. No kidding. Een minuut geleden was er nog stortregen buiten en nu schijnt ineens de zon. En voor je het weet gaat het sneeuwen. Dat zou me verder niks verbazen. Gelukkig zit ik lekker warm binnen. Te huilen om het weer.
Dus, bij deze geef ik door van moeder natuur: Vorige week was de enige week zomer van dit jaar. Ons karma is verbruikt. We zijn na een week snel weer doorgegaan met de herfst. Van zon krijg je toch ook alleen maar huidkanker. En water is goed voor de hydratatie. 
En ik blijf in bed tot de zon weer schijnt. En wacht op de geur van asfalt dat droogt in de zon. Toedeloe. 


You Might Also Like

0 reacties