Ik wil me even lekker uitgebreid kut voelen.

april 09, 2014

Depressief plof ik thuis op de bank. Ik gooi mijn maxi-rok in een hoek, want ik hoef er nu echt niet meer leuk uit te zien. Gelukkig wachten mijn favoriete joggingsbroek, slobbertrui en rommelige knot met smart op me. Met de verwarming vol aan zet ik niet veel later Alle Tijd aan. Om vervolgens huilend mijn vaders gemaakte lasagne op te eten. En daarna een pak koekjes.
Jup, ik had een kut dag. Maar echt een kut dag. Kijk, ik heb wel vaker geen zin (lees: elke ochtend). Maar als ik dan eenmaal op gang kom, ben ik toch altijd te enthousiast om me echt rot te voelen. En misschien roep ik net te vaak net te hard dat ik dood wil, maar iedereen begrijpt toch dat dat een grapje is? Ik heb eigenlijk nooit echt een kut dag. Vandaag dus wel.
Waarom was het een kut dag? Nou, mijn les ging verschrikkelijk. Maar dan ook echt verschrikkelijk. Van blad zingen, zo moeilijk kan het toch niet zijn? Maar ik kwam er niet uit. De rest van mijn klasgenoten trouwens ook niet. Maar na mijn drie foute noten, werd de leraar boos. 'Britt, waarom kan je dit niet?'
Ja, goede vraag. Hele goede vraag. Waarom kan ik dit niet? Ik heb dit meerdere keren geoefend, echt. Ik heb hier tijd aan besteed en toch kan ik het niet. En we hebben volgende week tentamen....
Met een groot minderwaardigheidscomplex loop ik het lokaal uit. Wat was dit verschrikkelijk. Waarom doe ik dit vak? Waarom leer ik niet gewoon een echt vak. Ga ik iets doen wat lekker makkelijk is. Waarvoor ik niet alles van mezelf moet geven, om tot het bot op vernederd te worden. Want dat hoort bij het vak dat ik gekozen heb. Het is niet eerlijk en het is zwaar en het is confronterend. En soms kan ik dat gewoon even niet aan. En dan wil ik me even goed kut voelen.
Ik zou natuurlijk mijn kut dag op kunnen lossen door naar de goede dingen te kijken. Ik mocht uitslapen vanochtend, mijn spel les ging beter dan ooit, ik had nog maar genoeg stempels voor een kleine koffie maar ik kreeg van de Coffee Company meneer een medium en ik kreeg meerdere complimenten over mijn outfit. Genoeg om vrolijk over te worden. Ik zou door de kamer kunnen dansen in plaats van een huilfilm op te zetten.
Maar dat wil ik niet. Als ik me kut voel, dan wil ik me even lekker uitgebreid kut voelen. Compleet met jankfilms en voedsel en thee en een dekentje en depressieve snapchats en een zielige blog. En dan wil ik fantaseren over hoe ik mijn spullen pak en voor altijd naar de andere kant van de wereld verhuis. Of hoe ik gewoon stop met school en journalistiek ga studeren, of mezelf op sluit en een verschrikkelijk slecht boek schrijf.
Ik kom er morgen wel weer over heen. Na een nacht slapen gaat het vast beter. En dan heb ik echt wel weer zin in het leven. En dan zal ik niet meer zo dramatisch doen.
Nu ga ik nog even genieten van mijn kut dag. Gewoon, omdat kut dagen soms ook wel echt heel lekker zijn.


You Might Also Like

2 reacties

 1. Ik vind zulke dagen soms heerlijk. Lekker potje janken en weer door. Gelukkig heb je ook de positieve kanten gezien!

  Hoop dat je dag nu beter is mop. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja vandaag was alweer een stuk beter. Achja, zonder kutdagen kan je ook geen goede dagen hebben ;)
   Thanks schat! X

   Verwijderen