Liefste mamma.

mei 11, 2014

Liefste mamma.

Wij houden niet van moederdag. We vinden het meer een verplichting dan iets spontaans. Maar ik zie zo veel moeders op mijn Facebook voorbij komen, dat ik het niet kan laten over mijn liefste moeder op te scheppen.
Op te scheppen over hoe fantastisch jij eruit ziet. Ja, ik weet dat je zelf vindt dat je te veel rimpels hebt en dat je het heel erg vindt dat je een leesbril nodig hebt. Maar ik meen het als ik zeg dat je er fantastisch uit ziet en dat ik je tien jaar jonger zou schatten. Ik ben bang om oud te worden, maar als ik ouder kan worden zoals jij, dan zeg ik daar meteen ja tegen.
Op te scheppen over hoe jij altijd achter me staat. Over hoe ik jou alles kan vertellen, zelfs dingen die ik amper hardop durf te zeggen. Over hoe ik me onze laatste ruzie niet eens meer kan herinneren en ik me af vraag of die ooit wel geweest is. Zelfs toen ik net thee op jouw geliefde bank morste, werd je niet boos. Over hoe trots je op me bent. Jij zet meer over mij op Facebook dan ikzelf en dat irriteert me soms, maar ik weet dat dat alleen is omdat je zo trots bent op wie ik ben. Maar ik ben zo omdat jij mij zo gemaakt hebt.
Jij hebt mij geleerd eerlijk te zijn over alles. En dat is hetgeen van mijn karakter waar ik het trotste op ben. Zelfs als het soms moeilijk is om over te praten, eerlijk zijn brengt je altijd het verst. En ook al hebben we vaak heftige gesprekken gehad over mijn toekomst, we moesten het daarover hebben. En als je eerlijk tegen je dochter kan zeggen dat ze misschien een andere carrière moet kiezen, ben je voor mij de eerlijkste en beste moeder.
En het belangrijkste van alles: jij hebt mij geleerd om gelukkig te zijn. Jij hebt zoveel meegemaakt en jij bent de gelukkigste vrouw die ik ken. Hoe meer dingen er gebeurden, hoe meer jij ging genieten van het leven. Jouw feestjes, jouw reisjes naar New York, weekendjes weg naar Italië. Al is het maar een glaasje lekkere wijn bij het eten, zelfs daar kan jij van genieten.
Jij hebt mij geleerd mezelf te zijn, blij te zijn met wie ik ben en te genieten van alle kleine dingen.
En ik had niet trotser kunnen zijn op een moeder als jij. Bedankt dat jij er bent!

Veel liefs van mij.

You Might Also Like

6 reacties

 1. Wat een mooi stuk! Het is zo lief wat je over je moeder schrijft. Ik denk dat je moeder daar vast wel blij mee is.

  Voor mij/ons is het ook herkenbaar. Mijn moeder en ik houden ook niet zo van moederdag. Wij vinden ook dat het meer een verplichting is dan iets spontaans.

  Liefs, Cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja mijn moeder was er heel blij mee!
   Liefs!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dankjewel voor het lezen en voor je reactie!
   X Britt.

   Verwijderen
 3. Tof shirt en mooi geschreven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor het lezen en voor je reactie!
   X Britt.

   Verwijderen