Soms sta ik ineens met een broodje kroket in mijn hand.

mei 29, 2014

Jullie willen niet weten hoe bang ik ben om deze blog te schrijven. Ik zie er al weken tegenop. En toch weet ik ook hoe belangrijk het is dat ik dit opschrijf en publiceer. Als dit eenmaal op mijn blog staat, kan ik er niet meer onderuit.
Ik ben een smulpaapie (dat klinkt toch echt beter dan vreetzak). Ik eet echt alles wat los en vast zit. Op school sta ik dan ook bekend als degene die altijd honger heeft. Ik kan zo een heel pak koekjes in een middag naar binnen werken, of binnen vijf minuten een reep chocola. En ook al had ik me voorgenomen echt geen geld uit te geven aan de kantine op school, ik heb toch ineens weer een kip-panini of een broodje kroket in mijn hand. How did that happen?
De laatste tijd (eigenlijk sinds ik op mezelf woon) ben ik veel meer bezig met mijn verzorging. Ik gebruikte nooit crèmes, en nu ben ik fanatiek bezig met dagcrème en nachtcrème en schrubs en lotions. Ik ben gestopt met nagels bijten en vijl mijn nagels nu. Ineens vind ik het belangrijker om mezelf goed te verzorgen. En met eten doe ik dat totaal niet. Nu ik zelf mijn boodschappen doe, is het zoveel verleidelijker om zoetige dingen te kopen en die alleen op te eten. Ik heb ze betaald, dus ik kan er zelf mee doen wat ik wil. En ik hoef me naar niemand te verantwoorden, want er is niemand die vraagt hoeveel koekjes ik nou al gehad heb.
Vorige week stond ik voor de spiegel en was ik ineens weer erg ontevreden. Ik heb hier geen weegschaal en ik denk dat ik mijn gewicht ook niet wil weten, maar ik weet dat ik aangekomen ben sinds afgelopen zomer. En ik merk wat een aanslag het is op mijn lichaam. Mijn conditie (die al niet zo goed was) is echt ver te zoeken. Ik kan niet eens meer de Erasmusbrug over fietsen zonder hijgend aan de andere kant aan te komen. Het is echt slecht, zeker als je toch aardig wat danst op je studie. Het is de bedoeling dat ik later ga zingen en dansen tegelijk. Als ik dat nu zou moeten doen, zou ik achteraf aan de beademing moeten.
Dus besloot ik dat ik daar toch echt weer iets aan wilde gaan doen. En al mijn klasgenoten gaan dit echt niet geloven. Maar ik ga stoppen met snoepen. Vanaf nu bestaat mijn ontbijt uit volkoren crackers met kaas of worst. En gaat er ook alleen nog maar fruit en yoghurt en mueslirepen mee naar school. Ik denk dat ik best budget kan shoppen, zeker fruit wordt steeds goedkoper met dit lekkere weer. En ik zal veel geld besparen op frisdrank wat ik niet meer ga drinken. Water will do. (Oh god ik haat water. Kan ik dit?) Ik wil er toch weer even wat gezonder uit gaan zien en me ook fitter gaan voelen.
Dus bij deze zijn mijn ongezonde dagen voorlopig even voorbij. Af en toe een kleine Vanilla Latte bij de Coffee Company, of een koekje, of een dropje mag wel. Maar in mindere mate. Veel mindere mate.

Terwijl ik dit schrijf, krijg ik een snapchat van een klasgenoot die een brownie gebakken heeft. Oh brownie, ik heb zo'n zin in brownie....
Hij vraagt me (via snapchat en dus ondersteund door lelijke foto's) of ik er zeker van ben dat ik dit ga doen. Nee, dat ben ik niet, ik ben bang. Want ik ben echt een opgever. Als ik een afspraak maak met mezelf, breek ik die bijna altijd. Afspraken met jezelf breken is gewoon zo makkelijk. Want ik geloof mijn eigen smoesjes altijd. En ik geniet dan extra erg van die net iets te dikke laag chocopasta.
Dus maak ik bij deze een afspraak met jullie. Een hele maand gezonder leven. Zoals ik zei, af en toe een dropje mag. Maar als ik echt uit de bocht vlieg, moet ik iets doen wat ik niet wil. En jullie mogen bedenken wat! Wat moet ik doen als ik me niet aan mijn nieuwe, gezonde levensstijl houdt komende maand? Moet ik mijn haar afknippen of de hele week dezelfde kleding aan of de hele week zonder make-up de straat op? Laat je fantasie gaan en laat me weten wat jij zou willen dat ik doe als ik cheat!
Dan zal ik, op 29 juni, een blog maken over hoe deze intense uitdaging mij vergaan is en wat ik zal gaan doen als ik me niet aan mijn afspraak gehouden heb.

Oh ik ben zo bang om deze blog te publiceren. Als ik hem publiceer moet ik het echt doen en kan ik niet morgen besluiten om het toch niet te doen. Oké, gaat ie dan. Ik ga het echt doen. GO!

You Might Also Like

3 reacties

 1. Zet Miranda Sings' anti-porn-unicorn-horn op je hoofd en loop een rondje door het centrum van Rotterdam. Dat lijkt me een passende straf >:D (Of nouja, straf... Het is natuurlijk een grote eer om de anti-porn-unicorn-horn op je hoofd te dragen.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omg ik kende dit oprecht niet. Moest het filmpje opzoeken. Maar ik geloof dat ik dat al een keer gedaan heb in Den Haag. Moet ik me nu schamen???

   Verwijderen
  2. Nee. In dat geval moet je trots zijn. En het nog een keer doen in Rotterdam. En dat dan laten filmen. En dat filmpje dan op YouTube zetten. ;)

   Verwijderen