Blog #100!!

juni 28, 2014

Dit is mijn 100ste blog! Weer een doorbraak waar ik super trots op ben. En weer een doorbraak waar ik iets speciaal voor wilde doen.
Met dat soort dingen ben ik altijd al een tijdje bezig. Vooral bedenken wat ik nou het beste kan doen bij zo'n doorbraak. Meestal bij een (voor mij) belangrijke dag kan ik alleen maar schrijven over hoe gelukkig en dankbaar ik ben. En ik begrijp dat mijn blogs daardoor misschien een beetje eentonig worden.
Maar voor mijn 100ste blog had ik eindelijk een goed idee. Omdat ik al 100 (eentonige) blogs geschreven heb en het nog steeds leuk vind, zal ik een lijst maken hoe ik dat doe.
Namelijk: 10 blogtips, hoe houd je bloggen leuk?

1. Wat vind ik leuk?
Ja, je moet natuurlijk wel over iets schrijven wat jij leuk vind. Bloggen doe je over een onderwerp dat jou interesseert. Dus wordt geen beauty-blogger als je niks weer over make-up.
Dit lijkt me best een vanzelfsprekende tip om bloggen leuk te vinden. Duidelijk dus.

2. Wat voeg ik toe?
Natuurlijk mag je afkijken bij andere bloggers. Ik volg echt minstens 60 blogs, probeer iedere post te lezen en kopieer dan af en toe een idee van een andere blogger. Dat is natuurlijk helemaal niet erg. Je kan nou eenmaal niet overal origineel in zijn.
Maar probeer wel altijd iets van jezelf toe te voegen. Maak het persoonlijk. Mensen vinden het leuk om het gevoel te hebben dat ze je kennen. Dus maak het iets van jou. Het is jouw domein, dus jij kan er alles mee doen wat je wil.
Rechtstreeks kopiëren is sowieso een no-go. Een andere blogger steekt veel tijd in een blog en dus is het echt niet oké als je gewoon zomaar iets vlekkeloos van hem/haar overneemt. Maar daarnaast heeft het ook geen zin. Wat maakt jou beter dan een blog met 1000 lezers, als jij alles meteen overneemt?
Dus kijk wat jij mist aan andere blogs en probeer dat bij jouw blog toe te voegen. Wees persoonlijk en wees jezelf op je blog en zorg dat jij trots bent op wat je laat zien en lezen.

3. Blijf proberen tot je echt tevreden bent.
Ik zit vaak uren gefrustreerd met mijn blogdesign te kloten. Want ik wil dat mijn blog er precies zo uit ziet als ik mooi vind. En dat kost echt tijd. En daar moet je tijd in steken.
Ook schrijf ik vaak blogs 10 keer opnieuw. In mijn concepten heb ik meerdere halve blogs over hetzelfde onderwerp. Maar ik ga niet iets plaatsen waar ik niet achter sta. Dan maar een dag geen blog, ik wil wel iets plaatsen wat ik echt leuk vind om te plaatsen. En zo probeer ik steeds opnieuw tot ik er tevreden mee ben. Ik wil er echt voor 100% achter staan.

4. Doe het voor jezelf.
Natuurlijk vind ik het het allerleukste om te zien dat ik weer 200 nieuwe pageviews heb. Ik geniet echt intens als ik hele lieve reacties krijg. Dat doet me echt heel goed. En natuurlijk ben ik af en toe wel eens jaloers op andere bloggers die er zoveel voor krijgen omdat ze zoveel volgers hebben. Maar je moet niet gaan bloggen om een beroemde blogger te worden. Je moet gaan bloggen omdat je iets wil delen en omdat je het zelf leuk vindt. Iedere blog schrijf ik voor mezelf. En ik krijg er nu al meer voor terug dan ik ooit gedacht had. En mijn blog groeit iedere dag en dat is echt fantastisch. Maar ik doe het echt voor mezelf.
Vaak krijg ik de vraag: 'Waarom ga je niet adverteren op je blog?' Dat is precies om die reden. Ik wil bloggen als ik er zin in heb, op het moment dat ik het wil. Als je gaat adverteren, moet je op vaste tijden blogs plaatsen en blogs plaatsen over bepaalde onderwerpen. En naast dat ik daar gewoon geen tijd voor heb, wil ik het ook niet. Ik schrijf voor mezelf als ik zin heb om te schrijven. En dat is voor mij het allerbelangrijkste.

5. Social media is je vriend.
Desalniettemin is het niet erg om reclame te maken voor je blog. En hierin spreek ik mezelf natuurlijk weer tegen. Want ja, ik blog voor mezelf, maar bloggen wordt alleen maar leuker als mensen het ook echt lezen. Dus maak reclame voor jezelf. Gebruik Facebook, Twitter, Bloglovin', Pinterest, Instagram, Twitter. Er zijn letterlijk zoveel sites waar je reclame op kan maken. Doe dat ook.

6. Heb geduld.
De doorbraken maken het het allerleukste. Maar het kost veel tijd om je blog te laten uitgroeien. Het duurde voor mij erg lang voordat ik mijn eerste echte reacties kreeg. Je hebt niet 1 2 3 een grote blog. Dus heb geduld en geniet van de reis naar de top.

7. It's all in the name.
Denk goed na over je blognaam. Dat wordt het ding waaraan je herkend wordt. Dus kies een naam waar jij achter staat. Je kan erover nadenken of die ook commercieel moet zijn, dat is denk ik aan jezelf. Ik denk dat het het belangrijkst is om zelf voor 100% achter je blognaam te staan en trots te zijn op hoe jouw blog heet.

8. Wees brutaal.
Ga op zoek naar andere bloggers, lees hun berichten, reageer en maak een beetje reclame voor jezelf. Het kan nooit kwaad om in een reactie je blog te laten vallen. Of een tweet te sturen naar een blogger of ze eens een kijkje willen nemen op jouw blog. Zeg wel altijd dat jij de blog van diegene leest en wat je daar zo leuk aan vindt. Op die manier reclame maken is soms een beetje eng, maar kan nooit echt kwaad.

9. Denk goed na over wat je wil plaatsen.
Een persoonlijk deel aan je blog vind ik erg belangrijk. Maar je kan erover nadenken wanneer het te ver gaat. Ik weet dat leraren en mijn oma (hoi oma!) mijn blogs ook lezen. En dus vind ik het ook zeker belangrijk om niet te persoonlijke dingen te bloggen. Ik blog alleen over dingen waar ik me niet (te erg) voor schaam. Ik blog alleen dingen die ik ook tegen mensen zou vertellen.
Dus, ben je ervan bewust dat mensen je blogs ook echt daadwerkelijk gaan lezen. Zet er alleen dingen in die je ook echt wil en kan vertellen.

10. Plaats niet zomaar iets over andere mensen.
Dit vind ik misschien wel een van de belangrijkste dingen. Dat jij een blog hebt met allemaal persoonlijke dingen, is natuurlijk helemaal aan jou. Mocht je nou iets over andere mensen willen plaatsen, vraag dan eerst toestemming. Zet nooit zomaar iets over anderen online, zelfs al is het positief. Het zou kunnen dat het voor die mensen te persoonlijk is. Dat kan jij nooit beslissen voor andere mensen. Zo houd jij je blog voor iedereen leuk.

Dit zijn de tips die ik belangrijk vind bij het bloggen. Ik vind het heel leuk als vrienden of mensen in mijn omgeving ook gaan bloggen. Ik lees altijd de blogs van mijn vrienden en daar geniet ik heel erg van.
En ik geniet er nog steeds heel erg van dat mijn blog door zoveel mensen gelezen wordt en dat ik zulke leuke reacties krijg.
Dus toch weer even een woord van dank: BEDANKT allemaal voor het lezen van mijn blog. Makes me really happy :)


You Might Also Like

0 reacties