Het experiment dat diëten heette.

juni 25, 2014

Vandaag zou, als ik mijn blogs moet geloven, de laatste dag van mijn 'ik ga niet meer snoepen dieet' zijn. En eigenlijk zouden jullie dan natuurlijk mijn laatste 'healthy diary' verwachten. Maar ik denk niet dat het nodig is om nog weer een saai verhaaltje te schrijven over wat ik iedere dag gegeten heb. Ik denk dat ik het zelf niet eens meer wil weten.
Ik ben een opgever. Ik houd me niet aan afspraken. Ik ben lui. En ik houd van eten. En ik ben echt eerlijk heel goed begonnen met minder snoepen. Ik zat ook echt lekkerder in mijn vel en mensen zagen aan me dat ik afgevallen was en dat deed me echt heel erg goed. Maar het was zo moeilijk om niet mee te drinken of feestjes en in mijn eentje egoïstisch een pak aardbeien naar binnen zat te werken zonder te delen. Diëten is nogal ongezellig. En ik kon het niet aan om niet een paar glaasjes prosecco mee te drinken op mijn oma's verjaardag. Ik kon niet niet de crème brûlée bestellen.
En toen ik met twee klasgenootjes een disneyfilm-marathon slaapfeestje had en de M&M's, chipszakken, tompouchen, worstenbroodjes, zeebanket en winegums en nog veel meer wat ik me niet wil herinneren op tafel kwam, heb ik me echt mega erg laten gaan. Ik heb voor mijn gevoel alles wat ik was afgevallen er weer aan gegeten en dan keer 3. Ik voelde me zo vies en dik dat ik als diner met moeite een salade naar binnen heb gewerkt.
En hoe vaak ben ik als straf gaan hardlopen? 1 hele keer.
Conclusie: Ik heb echt mega erg gefaald. En zelfs als ik dus op mijn blog een afspraak maak en iedereen die het leest me eraan kan houden, houd ik het niet vol. Stiekem schaam ik me nu wel een beetje dat ik dit niet eens vier weekjes kon. Dat het weer van 'niet snoepen', naar 'af en toe iets snoepen', naar 'alleen maar snoepen totdat ik misselijk ben' ging.
Maar het goede nieuws is: ik zit beter in mijn vel. Ik vind gezonder eten best leuk en ik ben wel echt wat afgevallen. En nog beter: ik heb in mijn ondergoed voor een publiek durven staan (meerdere keren), zonder me heel erg te schamen. En daar ben ik stiekem best wel trots op.
Helaas zie ik er nog steeds niet uit zoals ik er graag uit wil zien. Die vetjes zijn er nog steeds. Maar ik heb dus ook besloten om wat gezonder te blijven eten.
Ja, ik heb het eigenlijk niet volgehouden want ik had echt hele slechte dagen. Maar ik had ook goede dagen dat ik netjes at wat ik mocht eten en op die dagen ben ik best wel trots. En die dagen wil ik houden. Al gaat het maar om water drinken en hartigheid op mijn brood doen en fruit eten 's avonds in plaats van koekjes (die ik trouwens nog steeds niet in huis heb). Ik wil eigenlijk nog drie kilo kwijt en die ga ik echt nog wel proberen kwijt te raken.
Maar, ik zal jullie niet meer vervelen met alles wat ik eet omdat ik een domme afspraak gemaakt heb met mijn blog. Want, eerlijk is eerlijk, het experiment dat diëten heette, is rampzalig gefaald.
You Might Also Like

8 reacties

 1. Lieve Britt, ik ben van mening dat je echt trots op jezelf moet zijn want van de ene op andere dag stoppen met snoepen en gezond eten is hetzelfde als van op de ene of andere dag stoppen met roken. Bijna niet mogelijk. Door dit experiment heb je nu wel besloten vaker gezonder te eten en denk je waarschijnlijk soms na over een snoepje die je op dat moment wel of niet neemt. Alles op zijn tijd. Xx Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat Renee zegt is helemaal waar, van de ene op de andere dag stoppen met snoepen is heel zwaar! Suikers zijn super verslavend.
  Als je er echt nog heel graag vanaf wilt komen kan je ook kijken naar een koolhydraten-arm-dieet, dus minder brood, aardappels, pasta en rijst. Dat zijn namelijk ook allemaal suikers.
  En als je minder suiker gaat eten gaat echt fruit een stuk zoeter smaken!

  Ik ben inmiddels ook al even bezig om dat extra beetje er af te krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou de eerste twee weken gingen best wel goed. Het was moeilijk om te weerstaan, maar het lukte aardig. Het waren vooral de feestjes die het moeilijk maakten om niet te snoepen omdat dat gewoon zo ongezellig is.
   Maar thanks voor je reactie en je tips! Kan ik zeker iets mee!
   Liefs, Britt.

   Verwijderen
 3. Wat een ontzettend herkenbaar verhaal en wat knap dat je dit publiceert. Ik hoop dat het je lukt die laatste kilo's kwijt te raken, gelukkig ben je in ieder geval al wat bewuster geworden van wat je eet. Je hebt t dus zeker niet voor niks gedaan. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Xandra. Super lieve reactie.
   Liefs, Britt.

   Verwijderen