Die vreemde in de tram waar je tijdelijk smoorverliefd op bent.

juni 21, 2014

Ik ben nog steeds alleen. Nog steeds. Bijna twintig en nog steeds zonder man.
Alhoewel, ik ben getrouwd en ik heb twee zoons met Robert Pattinson. Op Sims.... (Ik heb de hele dag niks anders gedaan dan Simsen)
Ik weet niet of ik het echt heel erg vind. Naast mijn Tinder-perikelen heb ik niet echt mijn best gedaan om iemand te ontmoeten. Dus het is niet gek dat ik niemand heb. Maar ik zou gewoon wel eens random door een jongen op een koffie getrakteerd willen worden. Of mijn mobiel verliezen, en dat ie dag teruggebracht wordt door een mooie man. Ik wil een romantische ontmoeting in een park, als ik tegen een boom zit te lezen. Het is een probleem dat ik nooit in een park ga lezen, maar dat maakt me even niet uit.
Nadat ik mezelf weer compleet anti-sociaal en onaantrekkelijk had verklaard, las ik een tekst. En ik zal het vrij voor jullie vertalen:

Denk aan al de mensen waar jij stiekem verliefd op bent geweest. Iedereen die je knap vond, wat je nooit uitgesproken hebt. Iedere vreemde waar je tijdelijk smoorverliefd op wordt in het openbaar vervoer. Alle mensen waar je over droomde of aan dacht in de ochtend. 
En bedenk je nu even dat jij die persoon was voor veel andere mensen.... en je hebt geen idee.

Laatst nog zag ik een jongen in de Albert Heijn, hij hielp zijn moeder met boodschappen doen. Ik twijfelde echt of ik 'Hoi' moest zeggen of mijn nummer moest geven of mijn nieuwe grote liefde te laten gaan. Natuurlijk had ik niet het lef om ook echt iets te zeggen, of hem überhaupt aan te kijken. Maar in die vijf minuten waarin hij aan het afrekenen was, heb ik onze hele toekomst samen voor me gezien.
Ook ben ik gevallen voor de hoofdrolspeler van Wat Horse, want dat is gewoon echt een leuke jongen. En hij kan acteren en zingen. Perfect.
Nooit denk ik eraan dat iemand naar mij zit te staren in de metro. Of dat mensen mij knap vinden en het niet durven zeggen. Ik denk er al helemaal niet aan dat mensen over me gedroomd hebben. Want ik ben gewoon Britt. En ik heb mezelf altijd wijsgemaakt dat ik aseksueel ben.
Maar er zijn dus ook jongens die naar mij kijken. Die over mij fantaseren.
En misschien is de ware liefde vinden gewoon een kwestie van terug kijken en naar elkaar glimlachen. Word je ooit stiekem verliefd op de jongen die ook stiekem verliefd is op jou. En trakteert hij je op een koffie en is het de jongen waar jij ook al een tijdje naar kijkt.
En tot die tijd geniet ik van het idee dat er, ergens om me heen, iemand stiekem verliefd op me is. Want dat idee maakt me meer dan gelukkig.

You Might Also Like

4 reacties

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :O Ik heb echt per ongeluk in de haast je reactie verwijderd! Sorry lief! <3 terug.

   Verwijderen
 2. Waauw, ik vond het echt super interessant om te lezen. Heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie, Rachel. Super fijn dat je het interessant vindt! Vind ik erg leuk om te horen!

   Verwijderen