Healthy diary - Week 1.

juni 05, 2014

Jullie vragen je vast af: 'Hoe gaat het met Britt en haar challenge om gezonder te leven?' Of je vroeg je het niet af. Dat mag ook.
Hoe dan ook, hier een update van week 1.

Dag 1 - 29/05/14
Het was een zware eerste dag. Maar ik heb in het luxe restaurant de bittergarnituur en de muffin kunnen weerstaan en ik heb genoten van mijn kop thee en broodje zalm. Daarna heb ik de hele supermarkt berooft van zijn fruit en yoghurt. Wat is gezond eten duur...
Nog niet vals gespeeld, naast die dropjes en dat koekje en die vlokken vanochtend voordat ik besloten had dit ook echt te gaan doen, dus die tellen niet.
Ik heb wel erge cravings naar chocola. Al is het maar een klein blokje puur. Dus nu maar snel slapen om mijn verlangen naar suiker te vergeten. Ik kan dit weerstaan!

Dag 2 - 30/05/14
Wat eet je op een barbecue als je niks mag? Nou brood, en vlees met een heel klein mini beetje satesaus en komkommer en paprika. En smoothies met vers fruit en magere yoghurt. En misschien heb ik een klein beetje toegegeven aan twee marshmallows, maar dat is het enige suiker dat ik op had de hele dag dus ik vergeef het mezelf. Want de Ben en Jerry's heb ik laten staan voor een schaaltje aardbeien. En aangezien ik de bob was heb ik water en thee gedronken en was ik uiteindelijk te moe om nog te rijden. Gelukkig was mijn zus alweer nuchter en zijn we veilig thuis gekomen.
Hier het bewijs van die twee marshmallows waar ik zo van genoot:

Verlangend kijken naar het ijs wat ik niet at.
Intens genietend van de marshmallows.


Dag 3 - 31/05/14
Ik was vergeten mijn vader in te lichten over mijn dieet besluit. En nu staat de kast dus vol met roze en witte muisjes en muffins en chocola. Maar ik kan mezelf in bedwang houden door mijn 85% cacao chocolade reep. Voor als ik door hele erge cravings echt een klein stukje wil.
De moeilijkste opgave was niet de bak snoep op werk leeg te jatten, toen we de kleine snoepbekertjes moesten vullen. Dat is normaal een groot drop en smurfen en suikeraardbeien festijn. Nu heb ik niet eens mijn handen afgelikt na het vullen. Ik heb mezelf in mijn hoofd wel minstens 10 keer NEE moeten zeggen.
En toen besluit een lekker plakje salami.

Dag 4 - 01/06/14
Waarom gaat er iemand op cupcakes trakteren als ik op dieet ben? Oh god wat was het zwaar om die cakejes minstens zes keer langs te zien komen. En ja, ik heb er echt bijna een gegeten. Bijna, maar niet helemaal.
Ik vraag me af of ik extra salaris krijg voor de frisdrank die ik in mijn pauze niet gedronken heb.

Dag 5 - 02/06/14
Nooit gedacht dat het zo lekker zou zijn om, na het studeren, even een korte bootcamp te doen, daarna heerlijk warm te douchen en daarna te genieten van een kop thee en een bak aardbeien. Ik voel me even helemaal zen. Tot ik me beweeg en mijn spierpijn voel.
Oh, en mijn liefste huisgenoot had heel gezond voor me gekookt. Hoe lief is dat?
En ik heb zooooo'n zin in een boterham met hagelslag. ZOOOO'N ZIN. Mag ik er 1, pleaasseee?

Dag 6 - 03/06/14
Forgive me God, for I have sinned. Ja hoor, het is gebeurd. Dag 6. Nog geen week bezig en ik heb gefaald. Ik was zo goed bezig met mijn gezonde broodjes, fruit en yoghurt. Ik had mezelf beloond met een kleine Vanilla Latte zonder (extra) suiker. Ik at 's avonds netjes een maaltijdsalade. En toen kwam ik op een feestje. En daar nam ik expres geen Sangria, heb ik echt de hele avond water gedronken. Maar na iets te veel worst en kaas dan goed voor me is (beter dan chips die er ook lag), heb ik stiekem een bitterbal en een vlammetje op. Ja, ik heb wel spijt maar toch niet echt want het was echt heel lekker. En ik vind dat ik qua op een feestje zijn me echt fantastisch netjes heb gedragen.
Maar, omdat ik me niet aan mijn afspraak heb gehouden, zal ik dit weekend een rondje hardlopen. Foto's volgen.

Dag 7 - 04/06/14
Ik weet dat jullie het hier niet mee eens zijn. Ik wilde het eerst niet eens opbiechten. Maar ik kan het niet aan om niet 100% eerlijk te zijn dus ik gooi het er maar gewoon uit: Ik heb taart op vandaag. Een heel stuk. Kwarktaart, dat dan weer wel. Is toch beter dan cheesecake of chocoladetruffeltaart. Maar wel een heel stuk taart. En om eerlijk te zijn voel ik me er niet eens echt schuldig over. Het is natuurlijk niet de afspraak die ik met jullie gemaakt heb, dus ja ik zal nog een extra rondje hardlopen. Maar voor mezelf voel ik me niet schuldig. Na een jaar lang echt echt echt echt echt veel te slecht te hebben gegeten, heb ik me deze week zoveel fitter en gezonder gevoeld. En heb ik zoveel weerstaan wat ik normaal zonder twijfel gegeten had. En na een week amper suiker en bijna alleen maar gezonde dingen, was een stuk taart echt het lekkerste in de hele wereld. En het beste was, ik heb de hele week genoten, maar met mate. En dat woord ga ik voor altijd onthouden.
Want oké, ik heb me niet aan de echte afspraak gehouden en het dus nog geen week volgehouden. Ik kan natuurlijk de eerste dag van mijn ongesteldheid de schuld geven. Of het feit dat het de verjaardag van een vriendin was. Maar eigenlijk is mijn excuus: het mocht van mezelf, omdat ik trots ben op hoe ik deze week super goed gegeten heb. En ik heb er zo intens van genoten dat ik me er niet voor kan schamen.

You Might Also Like

2 reacties

  1. TIJD VOOR JE STRAF! >:D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het wordt toch echt een rondje Amsterdam en dat dan filmen en op Youtube zetten ben ik bang....

      Verwijderen