Liefste pappa.

juni 15, 2014

Na mijn moederdagblog vroeg jij of jij ook een vaderdagblog mocht. Ik antwoordde dat je dat niet kreeg als je er om vroeg, zoiets moet namelijk spontaan komen. Maar aangezien ik vandaag op school aan het studeren ben (nog 1 dag tot de allesbeslissende tentamens) en jou nog niet gezien of überhaupt gesproken heb, moet ik het een beetje goedmaken.
Dus bij deze: de vaderdagblog.

Liefste pappa.

Jouw humor is mijn humor. En terwijl mijn zus vindt dat zo'n opmerking maken echt te gemeen is, lig jij dubbel van het lachen. Lachend roep ik 'VADER' als ik thuis kom, waarop nog een blijer 'DOCHTER' geantwoord wordt. En ook om je standaard stomme grappen als: 'En, heb je al de hoofdrol?' moet ik stiekem wel lachen.
Het is schattig hoe jij mij om mode-advies komt vragen en altijd trots je nieuwe aankopen komt showen. Ook vind ik het heerlijk hoe jij niet je eigen mening durft te hebben over een voorstelling voordat ik de mijne gegeven heb.
En ik kan ook genieten van jouw veel te lange telefoongesprekken die maar door en door en door en door en door gaan, terwijl ik eigenlijk andere dingen moet doen. Ik weet natuurlijk ook dat je het fijn vindt om mij gewoon even te spreken.
Jij hebt mij geleerd hoe belangrijk het is om georganiseerd te zijn. Hoe ik moet plannen en met geld om moet gaan. Jij hebt altijd alles op orde, terwijl mijn leven soms een grote chaos is. En ook al ben ik niet altijd even blij dat onze schoonmaakster het hele huis schoon mag maken behalve mijn kamer, omdat ik dat zelf moet leren. Nu ik op mezelf woon snap ik waarom dat toen belangrijk was.
Ook heb je mij geleerd om altijd overal hard voor te werken. En dat je dan alleen dingen kan bereiken. Jij hebt altijd achter mijn carriere keuze gestaan, ook al was het misschien niet altijd de beste keuze. En dat vind ik heel knap. Natuurlijk ben jij ook degene in de familie die musicals misschien wel het allerleukste vindt. En ik kan iets niet doen als jij er niet achter staat, dus dat maakt me extra blij dat jij mij altijd steunt.
Ook al botste het vroeger tussen ons nog wel eens, heb ik je een week genegeerd omdat je me dik noemde, merk ik dat ik nu steeds meer op je ga lijken. Ik word hetzelfde als mijn pappa. Iemand die het prima alleen kan en niemand nodig heeft om iets te bereiken. Een hardwerkend iemand die om zich heen kan kijken en blij kan zijn met wat ie heeft.
En bij deze wil ik je bedanken dat je iedere week weer trouw mijn was doet en mijn werk-blouses strijkt, omdat ik dat zelf niet kan. En ook al zeg je iedere week weer dat het de laatste keer was, je doet het toch steeds weer opnieuw.
Ik wil je bedanken voor alle filmavondjes, kaartspelletjes, kopjes thee en al jouw wijze woorden (stiekem denk ik dat ik mijn schrijftalent van jou heb).
En ik wil je vooral bedanken dat jij mijn pappa bent. Ik hou van jou!

Liefs van mij.You Might Also Like

0 reacties