De allerlaatste Friends is belangrijker dan voetbal.

juli 10, 2014

De hamsters en wuppies en juichpakken mogen weer uit de kast, want heel Nederland is in de ban van het WK. Of mag ik, vijf minuten na de wedstrijd ned-arg al 'was' zeggen? Nu is heel Nederland natuurlijk aan het huilen, want we waren weer zo dichtbij.
Ik durf dit bijna niet te schrijven, maar ik ben eerlijk gezegd best wel blij dat het voorbij is.
Ik hoor het mezelf nog zeggen. Vrijdag 13 juni, de ochtend voor ned-spa. 'Ik hoop dat we er snel uit liggen'. Dat als aanvulling op de Belgen in mijn klas die verschrikkelijk aan het opscheppen waren. Om eerlijk te zijn, ik heb het niet zo op voetbal. Ik vind het een saai spel. Ik heb net bijna 3 uur gekeken naar een wedstrijd waar bijna niks gebeurde. Alleen naar sterke mannen die elkaar steeds omver beuken. Spelers die uitglijden over het natte gras (oké, dat was best vermakelijk). Kuyt zijn trilbillen (sexy). En de geweldige tweets die op mijn tijdlijn voorbij komen. Pas bij de penalty's begon er wat te gebeuren. En zelfs die waren niet echt spannend.
Het is niet dat ik geen respect heb voor 'onze jongens'. Je moet mij echt nooit 3 uur over een veld laten rennen en zeker niet met een bal. Ik heb letterlijk in mijn examenjaar op de middelbare school iedere les een bal op mijn hoofd of in mijn gezicht gekregen (ik overdrijf niet!). En ik ben meerdere keren over de bal gestruikeld bij een potje voetballen. Daarnaast ben ik sowieso na 10 seconden rennen uitgeput. Het respect is er echt wel.
Het probleem is meer dat het me gewoon niet zo interesseert. Als ik het kijk, ben ik heus wel fanatiek en ik had vandaag zelfs een roze/oranjige bloem in mijn haar. Maar ik ga niet thuis blijven, of mijn plannen wijzigen, voor een wedstrijd.
Alleen de eerste wedstrijd heb ik echt serieus gekeken. En ik weet zeker dat ik de vermakelijkste wedstrijd heb gekozen. Maar tijdens de tweede wedstrijd, ging ik naar een voorstelling. Mijn moeder zei letterlijk: 'Geen voetbal?????? Au! Zal wel lekker druk worden bij die voorstelling'. Nou, dat was het mam. Er zijn namelijk meer mensen in Nederland die niet van voetbal houden.
Ik vind het zo gek dat er van je verwacht wordt dat je de wedstrijd kijkt. Mensen worden bijna boos op je als je zegt dat je geen voetbal kijkt. Want hoe kan je nou niet achter 'onze jongens' staan? Nou, dat kan net zo makkelijk als dat mensen niet achter het koningshuis staan, of achter God. Sommige dingen interesseren mij gewoon niet. En voetbal is daar 1 ding van.
Ik was niet echt verrast dat ik geschokte reacties kreeg op mijn Facebook bericht vandaag. 'De allerlaatste Friends is belangrijker dan voetbal.' Ja mensen, na zeker anderhalf jaar Friends kijken, heb ik vandaag eindelijk de laatste aflevering gezien. De laatste momenten van Chandler, Monica, Ross, Rachel, Phoebe en Joey. En ik heb gehuild zoals de voetbal fans nu aan het huilen zijn.Het afgelopen anderhalf jaar ging het van 'iedere dag 10 afleveringen' naar '3 maanden geen Friends'. Ik denk dat ik nu letterlijk de laatste 2 seizoenen in één week gekeken heb. Ik bleef ze gewoon achter elkaar kijken en ineens was het vandaag, 21.13u en kon ik ineens de laatste 2 afleveringen aanzetten. En die duren bij elkaar 50 minuten. En eerst dacht ik nog: 'NEE, niet de laatste aflevering. Die moet ik bewaren. Ik red het niet om die te kijken voor de wedstrijd begint.' Maar voor ik het wist, stond de aflevering al aan. En toen heb ik dus de eerste 7 minuten van de wedstrijd gemist. En ik heb er geen spijt van. Want ik heb gezien hoe het af loopt met Joey, Phoebe, Rachel, Ross, Monica en Chandler, terwijl jullie keken naar een spel waar er helemaal niks gebeurde.
Toch ging mijn Facebook uit zijn dak toen ik een deel van de wedstrijd miste. Want een wedstrijd missen, dat kan echt niet.
Ik heb mezelf uiteindelijk naar beneden gesleept en heb de rest van de wedstrijd gezien. Laten we maar zeggen dat het beter is dan 7-1. En, eerlijk is eerlijk, Nederland had dit WK toch nooit gewonnen.
En terwijl heel Nederland zich voorbereid op een revanche, ben ik blij dat ik even 4 jaar geen voetbal meer hoef te zien. En dat terwijl Koningin Maxima nu helemaal los gaat!
Welke film zal ik zondag gaan kijken?

You Might Also Like

0 reacties