Geen tiener meer.

juli 18, 2014

IT'S MY BIRTHDAY!!!!
Ja mensen, vandaag is de dag dat ik 20 jaar geworden ben. En dat betekent dus dat ik geen tiener meer ben! En naast dat ik dat mega eng en angstaanjagend vind omdat de tijd veel te snel gaat, is het ook wel weer heel erg leuk. Weer een nieuw hoofdstuk in mijn leven: de twintiger jaren.
Vandaag is de eerste keer in mijn leven dat ik ook echt een feest geef op mijn verjaardag. En eigenlijk komt dat ook weer helemaal niet uit en is het allemaal een en al chaos, heb ik er ook wel weer echt heel erg zin in. Er komen allemaal leuke mensen en we hebben lekker eten en drinken en het is geweldig weer en ik mag me mooi opmaken en een mooie jurk aan. Dus ik ga er heel erg van genieten vandaag.
En om afscheid te nemen van mijn jaren als tiener, heb ik een aantal mensen gevraagd om wat dingen over mij op te schrijven. Ik heb ze een lijstje met vragen gegeven en daar mochten zij er zelf een uit kiezen en die beantwoorden. En ik heb echt de gekste, leukste, liefste, grappigste, gênantste antwoorden ooit terug gekregen:

Keoni (klasgenoot):
Omschrijf mij in drie woorden:
Chinees, reus maar wel lief.

Yoshua (klasgenoot):
Omschrijf mij in drie woorden:
- Coffee Company (dat zijn inderdaad technisch gezien twee woorden).
- Slappe lach (helaas ook door serieuze scènes heen....)
- Oprecht.

Job (vriend en toekomstige schoolgenoot :D):
Wat is je leukste herinnering met mij?:
Mijn leukste herinnering met jou is dat we tijdens een voorstelling in de artiestenfoyer in het M-Lab ontzettend hard lachen, terwijl we als malloten langs de koelkast lopen waar een camera op staat.

Maarten (huisgenoot):
Wat is mijn leukste/gekste eigenschap?:
Dat je met mij kunt samenwonen (RESPECT), dat je een super eigen innerlijk hebt waar ik erg van kan genieten, dat je heel goed kunt koken (NOT), weet hoet je het toilet goed schoon kunt maken en je stiekem verliefd bent op de Poolse buren.

Romy (vriendin en mede-blogger: Life with Confetti):
Wat is je leukste herinnering met mij?:
Ik heb er zo veel. Maar de leukste is onze bloggerdate. Samen lunchen en eindelijk met een mede-blogger kunnen praten over wie er een leuke blog heeft of welke video je moet zien. Maar natuurlijk ook ons hyper de pieper bezoekje aan de Flying Tiger, met glitterstuiterballen. Lekker recent, lekker leuk, lekker ons.

Imke (vriendin):
Wat is mijn leukste/gekste eigenschap?:
Je vertrouwen in het leven in de wereld.

Jules (vriend en toekomstige schoolgenoot):
Omschrijf mij in drie woorden:
Oprecht, warm, gestoord (in de goede zin van het woord dan).

Marc (vriend):
Wat is je leukste herinnering met mij?:
Hoe wij in een ver verleden heerlijk samen theater maakten in het Muiderslot. En jij nog bang voor mij was.

Anouk (zus) - omdat mijn zus mijn zus is, schreef ze een hele blog op zich:
Wat is je leukste herinnering met mij?:
Lieve grote kleine zus,
Een onmogelijke opdracht, uit 20 jaar één herinnering te kiezen. Onmogelijk. Daarom heb ik er.... tja.... een paar!
Samen op het kleed (toen nog de oude) uren rondjes lopen op de grijze strepen. Wie op de gekleurde vakken liep, werd onmiddellijk verzwolgen door lava.
Later op datzelfde kleed meespelen met de musical dvd's van studio 100, inclusief kledingwissels en stukje saté prikker met pleister op je voorhoofd als microfoon.
Alles spelen wat ik wilde. Moedertje, prinsesje, busje, superheld. Het maakte jou niet uit, als je maar een gebroken arm of been mocht.
Helen en Annie (the Parent Trap/Dubbel en Dwars) spelen, op vakantie, maar ook bij oma, waar we het speelhuisje als jeep gebruikten en daar "de scène" deden.
Zingen op het strandje van Italië. Een meisje dat kwam luisteren had haar lege fruitbakje bij ons laten staan. Na een uur hadden we in dat bakje genoeg geld gedeponeerd gekregen om een ijsje van te kopen.
Na jaren eindelijk samen op een optreden Flight kunnen zingen. Eindelijk. Speelt de pianist de begeleiding even in een heel ander ritme (hij speelde het in driekwartsmaat in plaats van vierkwartsmaat), waardoor het hele nummer niet meer te zingen was.
Uren struinen door de wijk om foto's te maken.
Samen shoppen, aan het begin van de winkel allebei een totaal eigen weg nemen en elkaar toch altijd weer toevallig treffen bij de paskamers.
Het niet erg vinden om, tijdens een film of musical, keihard te moeten huilen, omdat je weer dat er iemand naast je zit die net zo hard met je mee huilt.
Maar mijn mooiste herinnering is wel die keer dat jij je droomrol speelde in die grote Van den Ende musical in mijn ontworpen mega jurk. Oh wacht, die is pas over tien jaar, voor je 30ste verjaardagsblog.Nanny (moeder) - ook mijn liefste mamma krijgt ruimte voor een extra vraag:
Omschrijf mij in drie woorden:
Ik kan je niet in drie woorden bevatten. Jij bent mijn tweede kind die ondersteboven ter wereld kwam. Misschien schetst dat ook wel jouw karakter. Jij doet het op jouw manier. Als kind trok je altijd al de aandacht. Moest er iemand uit het publiek gekozen worden? You were the one. Je straalde: met je pretletter gezicht en je vrolijke staartjes.
Maar om dan toch drie woorden te kiezen om je te omschrijven: gevoelig, passie en egocentrisch. Die laatste vind je denk ik niet leuk (klopt), maar het is iets anders dan egoïstisch. Jij gaat uit van jezelf. Je gaat voor jezelf, een eigenschap die ik mis.
Wat is mijn leukste/gekste eigenschap?:
Volgens mij is dat jouw humor. Die subtieler is dan ik me kan beseffen. Jij snapt beter wat humor is dan ik. En ik ben er, denk ik, al vrij goed in. Jij bent nog beter dan ik.Ik ben zo mega dankbaar voor alle mensen die ik om me heen heb. Lang niet iedereen is aan het woord geweest in deze blog natuurlijk. Maar ik wilde toch, voor de verandering, een keer andere mensen over mij laten vertellen.
En nu ga ik genieten van mijn eerste dag als 'tigger'. De eerste dag van de rest van mijn leven. En van mijn heerlijke verjaardagsfeestje!

PARTY HARD!

You Might Also Like

0 reacties