Er staat nu al 2 dagen GPRS in de hoek van mijn scherm.

augustus 17, 2014

Een weekendje weg in Ermelo. Iets wat we al maanden geleden geboekt hadden en wat me ineens heel goed uit kwam toen bleek dat ik in de weken ervoor en erna extreem veel moest werken. Iets wat natuurlijk geweldig is voor mijn portemonnee en mijn reis naar New York, maar iets minder voor mijn humeur. Daarom kwam een weekendje weg ineens als een zegen.
Vrijdagmiddag reed ik er zelf, heel netjes, naartoe. Zelf de file waar we 40 minuten aan verloren kon de glimlach niet van mijn gezicht halen. Oké, misschien heb ik een beetje gezucht toen we al een half uur stil stonden. Maar het was geen groot probleem dat we ergens te laat zouden komen, het is immers vakantie.
We checkten in op onze camping, in Chalet 50, een luxe bungalow. Alles zit er in, keukentje, eigen badkamer, 3 kamers, een grote woonkamer, een terrasje. Het enige wat er niet is, is internet.
Normaal geniet ik van mijn iPhone 5S met mijn 4G. Die laat me nooit in de steek. Daar kan ik altijd op rekenen. Maar nu staat er al 2 dagen GPRS in de hoek van mijn scherm. Wat het letterlijk betekent weet ik nog steeds niet. Het betekent in in ieder geval dat ik het moet doen zonder Twitter, Facebook, Instagram, Tumblr, Snapchat, Disney Hidden Worlds en Whatsapp. Een lichte paniek slaat me uit. Nee, Britt, je bent een weekendje weg. Een weekend rust kun je wel gebruiken. Dat is goed voor je.
Maar het internet is niet het enige wat mist. Ook de zomer heeft ons allang verlaten. We hebben er maar liefst 3 weken van mogen genieten deze zomervakantie. Nu is het al weer lang en breed herfst weer. En hoe meer wij ons proberen te vermaken, hoe harder het gaat regenen. Dus loop ik in de regen, in mijn badpak, over de camping onderweg naar het zwembad. Waar ik niet meer, net als vroeger, dolfijntje of zeemeerminnetje kan spelen, maar me moet gedragen en dus baantjes moet zwemmen. SAAI.
En terwijl ik binnen zit weet ik gewoon niet meer hoe ik mezelf bezig moet houden. Tijdens het lezen van een tijdschrift val ik in slaap. Mijn Kindle met alle Harry Potter boeken erop ligt onaangeraakt in mijn tas. Ik staar naar mijn MacBook die ik meegenomen heb om een schoolopdracht in te leveren.
Als ik nu lekker in mijn gloednieuwe, prachtige badpak in de zon had kunnen liggen, had ik mijn boek allang uitgelezen. Maar ik zit op de bank. Met mijn warmste trainingsbroek en trui aan. En ik verveel me. En ik heb maar zin in één ding.
Tevreden typ ik de Wifi code in op mijn laptop. Die code deed het niet op mijn mobiel, de router stond te ver weg. En ook mijn tripje naar de supermarkt, om zo misschien aan internet te komen, werkte niet. Op mijn geliefde laptop doet de Wifi het gelukkig wel. En voor ik het weet heb ik Twitter en Facebook en Blogger open staan en probeer ik zo snel mogelijk weer op de hoogte te zijn van alles.
Jezus, wat ben ik verslaafd. Ik kan gewoon niet een paar dagen zonder internet. Ik schaam me er gewoon een beetje voor dat ik nu weer een blog aan het schrijven ben. Een weekendje rust, zonder mobiel, kan ik gewoon niet aan. En dat vind ik heel erg. Waar gaat het heen met de tijd? Ik ben zo druk bezig met mijn mobiel dat ik niet door heb dat iedereen druk is met z'n mobiel. Niemand praat meer met vreemden. Niemand praat meer met vrienden. Iedereen zit alleen maar naar een scherm te staren. En ik ben er daar één van. En dat is erg.
Maar aan afkicken moet ik niet denken. Want god, wat ben ik blij dat ik mezelf nu even vermaakt door een blog te schrijven. En nu zal ik mijn MacBook uit zetten. Beloofd.
En nu heb ik een hele blog geschreven en houdt de Wifi er mee op, dus kan ik hem niet plaatsten. Well, great...

You Might Also Like

4 reacties

 1. Toch wel erg dat we allemaal niet meer zonder kunnen, ben ik totaal met je eens. Heb ik zelf ook last van, al denk ik persoonlijk dat ik wel zonder kan, ten minste vorig jaar op vakantie in het buitenland zonder wifi lukte het me nog. Maar het heeft ook zo ze voordelen om het te hebben :)
  Geniet van je weekendje weg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf in het buitenland ga ik druk op zoek naar wifi... Dankjewel!!

   Verwijderen