Vind ik stom #2: Poepen in het openbaar.

augustus 29, 2014

'Britt, is je huisgenoot thuis?'
'Nee, hoezo?'
'Ik moet al de hele dag poepen, mag ik dat bij jou doen?'

Ten eerste, hoe krijg je het voor elkaar de hele dag je poep op te houden? En doet dat geen pijn?
Ten tweede, ja natuurlijk mag je hier poepen. Het is een wc, daar kan dat.Ik weet dat poepen misschien een gek onderwerp is. Maar dat is dus precies waarom ik dit schrijf. Poepen is namelijk menselijk. Iedereen doet het. Mannen doen het, vrouwen doen het (sorry mannen), de koning doet, Obama doet het, Oprah doet het. En dat is dus ook niks geks en al helemaal niks om je voor te schamen. En daarom vind ik het zo gek dat zoveel mensen dat wel doen.
Vroeger had ik 'last van mijn poepie' (lees: spastische darm). Dat betekende dus dat ik moeite had met poepen. En dat was best wel redelijk rottig. Naast dat ik allemaal vieze drankjes moest drinken, deed ik ook nogal lang over mijn grote boodschap. Dat was echt bijna letterlijk een bevalling. (Ik zal jullie de details besparen). Ik mocht dan ook altijd naar de wc van mijn ouders als dat nodig was. En daar maakte ik flink misbruik van. Zodra mijn zus en ik de tafel af moesten ruimen, moest ik poepen. En dan bleef ik net zo lang weg tot alles opgeruimd was en ik niks gedaan had. Achteraf was dat best zielig voor mijn zus.
Maar uit die tijd heb ik wel geleerd overal te poepen. Ook op een openbaar toilet.
Ik begrijp dat er nu een schok door menig van jullie gaat. Want poepen in het openbaar, dat kan echt niet. Volgens mij is het het idee dat iemand het hoort, of ruikt, wat de mensen meteen af schrikt. Dus houden mensen het liever op tot ze thuis zijn voordat ze de daad doen.
Dat is iets wat mij shockeert. Als ik moet, dan moet ik. En dan ga ik ook. En dan maakt het me niet uit of ik op school ben, of op mijn werk, of in een restaurant. Ik heb geen problemen om te poepen op een openbaar toilet. En ik vind dat niemand dat moet hebben.
Dit stel ik voor:
Als je moet, sta je op en zeg je: 'ik moet poepen.' Dan zal niemand gek opkijken, want iedereen doet het. Dan ga je naar het toilet, hoef je niet moeilijk te doen door te hoesten op het moment dat het valt, of wc papier neer te leggen in de pot zodat de plons minder hard klinkt. Je kan dan zelfs hardop kreunen als het nodig is. Als je klaar bent, kijk je rustig even achter je. Je mag jezelf een applausje geven. Als de kleur van je ontlasting namelijk pindakaaskleur of chocopasta kleur heeft, betekent dat dat je gezond bent. GO YOU! Als je dan het hokje uit loopt, kun je ook rustig tegen degene achter je zeggen dat hij/zij maar beter een ander hokje kan kiezen. Ook dat is dan helemaal niet gek, degene na jou komt namelijk ook de grote boodschap doen. En zo creëren we, wat mij betreft, een Utopia. Een wereld waar niemand meer buikpijn hoeft te hebben. Daar hebben we dan geen televisieprogramma voor nodig.

En ja, ik weet dat deze blog misschien ook een beetje gênant was. Net als mijn blog over ongesteldheid, was dit weer zo'n: moet ik dit nou wel doen-blog.
Maar het is wel nummer twee van mijn Vind ik stom-lijstje:

Ik vind het stom dat mensen zo moeilijk doen over poepen in het openbaar.

You Might Also Like

2 reacties