An Experience a Day #1: Biddend dat ik alles heb.

oktober 17, 2014

Tevreden verbind ik mijn laptop met: Wifi in de Trein. Het is alles behalve snelle verbinding, maar het is internet. En dit is de enige tijd die ik heb om even snel een blogje te schrijven.
Wat een week weer. Wat een drukte. Gezellige drukte, maar hoe dan ook drukte. Zoveel dingen te doen en eigenlijk nergens echt tijd voor. Toe aan vakantie.
Zo maakte ik dinsdag in de trein een koffer-paklijst. Had ik nou toch zestien dagen geleden mijn koffer maar alvast gepakt, want nu is het complete chaos. Biddend dat ik alles mee heb, zit ik in de trein om eerst naar mijn vader en dan naar mijn moeder te gaan, na een schooldag van 11 uur. Pas om tien uur liep ik het gebouw uit, na presentaties die ik stiekem wel kon maar niet wilde missen. Nu moet ik dus, als ik over een uur thuis ben, nog helemaal mijn koffer pakken en morgen moet ik om 7 uur op.
Oké, nee, ik mag niet klagen of zeuren. Dat is niet eerlijk. Want ik moet pakken voor mijn vakantie naar New York en ik wil nooit in mijn leven over New York klagen.
New York.... Het is er gewoon nu al. Na een jaar lang wachten, deze week afwachten die zo ontzettend traag ging, ben ik er morgen rond deze tijd gewoon al. Hoe dan? Het is zo bizar als je je ergens zo lang op verheugd, dat het dan bijna niet echt waar lijkt te zijn. Hoe veel ik er ook nu al over droom, het blijft nog heel even bij dromen.
En omdat ik iedereen al zo lang ik wacht, jaloers aan het maken ben, kan ik het niet maken om jullie ook een beetje mee te nemen. Een klein beetje.
Ik ben nogal fan van de Facebookpagina 'Humans in New York'. Die plaatst elke dag een foto van een New Yorker en stelt dan een vraag: 'Wat was het verdrietigste moment in je leven?', 'Wat is je levensdoel?' en meer van dat soort dingen. Lang heb ik gedacht over wat ik wilde doen op mijn blog tijdens mijn reis in New York. Vloggen viel af wegens het ontbreken van een goede camera en ik houd ook niet zo van de: 'en toen deed ik dit en toen deed ik dat'-blogs. Ik wil echt iets te melden hebben.
Dus ik heb bedacht: 'An Experience a Day.' (Over die naam ben ik nog niet helemaal zeker.) Ik wil, maar beloof niks, iedere dag een ervaring delen op mijn blog. Iedere dag iets vertellen over iets wat ik gezien heb, een gesprek dat ik gevoerd heb, iets wat ik heb gegeten. Alles om jullie een beetje mee te nemen in mijn droomreis.
Leuk idee, elke dag een blog, ondersteund door foto's van mijn zus (omdat zij beschikt over het fotografie-talent dat ik mis en ik er meer van houd om op de foto te gaan). Of ik het vol houdt, kan ik niet beloven. Ik ben niet zo van de verplichtingen, zeker niet als het om mijn blog gaat. Maar ik ga het echt, oprecht proberen. Wegens het tijdsverschil zal ik die blogs waarschijnlijk voor jullie 's nachts plaatsen, dus houdt het in de gaten als je het leuk vindt. Mocht je er te jaloers van worden, begrijpelijk ;).
Zo, nu ga ik snel verder. Koffer inpakken, zorgen dat ik echt alles heb, dat alles opgeladen is en alles werkt. Zodat ik morgen zorgeloos op reis kan.
Tot in New York!


You Might Also Like

0 reacties