New York City Day #6: Dit is zonder twijfel het meest impulsieve en bizarre dat ik ooit gedaan heb.

oktober 23, 2014

Verbijsterd sta ik met mijn kaartje in mijn handen. Dit is zonder twijfel het meest impulsieve en bizarre dat ik ooit gedaan heb. Een kwartier geleden zat ik nog in die verdomde bus. We waren naar het Woodbury Outlet Centrum. Een soort wijkje met een heleboel ongezellige designerwinkels, maar dan dus voor minder geld. Er zijn genoeg winkels om een hele dag mee zoet te zijn. Winkels als Levi's en Nike waar ik me compleet heb laten gaan. Ook winkels als Balenciaga, Celine, Jimmy Choo en Micheal Kors waar ik me heel graag had willen laten gaan, al staat mijn portemonnee dat niet toe. Maar we hebben ons een dag lang vermaakt met naar dingen kijken die we niet konden betalen En dat hadden we zo gepland, want het weer hier verschilt niet veel met dat in Nederland. Alhoewel, bij jullie stormt het al een week en wij hebben heerlijke zonnige dagen gehad. Koud, maar zonnig. En vandaag was de eerste en hopelijk enige dag met stortregen.
's Ochtends is het metrostation niet alleen schoongespoeld met water en overladen met mensen, het is ook nog eens de enige droge en warme plek. Als het in Nederland regent, moeten de tram bij iedere halte minstens tien minuten wachten omdat iedereen zich in het voertuig probeert te proppen en dat nou eenmaal niet past. Hier in New York gooien de conducteurs gewoon de deuren dicht als zij vinden dat het vol is. Erg efficiënt, minder jammer dat dat moment precies in het midden van onze groep was. Het was wel grappig als dat moment midden in een persoon was en dat diegene dan wanhopig aan zijn tas trok voordat de metro ging rijden en de tas nog buiten de deur bleef hangen.
En met regen gaan er niet alleen meer mensen met de metro, maar ook met de auto. Dat zorgde ervoor dat wij van Woodbury Centre naar huis in de file stonden. Een file van meer dan een uur toegevoegd aan een busreis die sowieso al een uur duurde is een hele lange busreis.
Ik vind dat ik het deze week best goed uit houd zonder ieder moment wanhopig op zoek te zijn naar WiFi. Ik ben toch niet zo internetverslaafd als ik dacht en kan best een dagje zonder. 's Avonds werk ik weer bij wat ik gemist heb en dat is eigenlijk best wel fijn. Maar, oh god, wat had ik die busreis graag internet gehad. Kruiswoordpuzzels gaan ook vervelen, geloof mij.
En na zo'n lange, saaie reis was iedereen kapot. Ik wilde niets liever dan pizza op de bank in mijn nieuwe Nike trainingsbroek. En dan lekker vroeg slapen.
Terwijl ik mijn metro kaartje door het apparaat haal, ga ik ineens twijfelen. Al de hele week wil ik eigenlijk heel graag naar de show: 'If/Then'. Vanavond is mijn laatste kans om die te zien. En hoewel ik mezelf ervan had overtuigd dat dat, naast te veel moeite, ook teveel geld koste, ga ik nu twijfelen. Natuurlijk is thuis op de bank zitten heerlijk en goedkoop, maar dit is wel echt mijn laatste kans. Waarom zou ik nog een avond verspillen met thuis zitten?
Daar sta ik dan, met mijn ticket voor If/Then in mijn handen. Ik heb mijn familie met mijn spullen de metro in laten stappen en ben zelf naar het Ticket Centre gerend. Het is tien over half zeven, de show begint om zeven uur. Oké, iets te eten. Snel koop ik een totaal niet vullende hotdog bij een kraampje op de hoek van de straat en ren naar het theater.
Tien voor zeven. Ik zit in het midden op rij tien. Idina Menzel speelt en ik kan alleen maar grijnzen. Ja, mensen, ik heb dit kaartje tien minuten geleden gekocht en nu zit ik hier. Hoe bizar. Ik kan gewoon niet geloven dat ik dat echt gedaan heb...
Tien over elf. Uiteindelijk beland ik toch in mijn nieuwe Nike trainingsbroek op de bank. Met een kop thee en een boterham met pindakaas in plaats van een stuk pizza, it will do. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb. De show was niet te vergelijken met 'Phantom', ik weet nog niet wat ik van het verhaal vond behalve dat het te snel ging, maar wat was de cast fantastisch. Niet alleen Idina Menzel (mensen, jullie kunnen veel zeggen maar deze vrouw is de hele show op en zingt alles loepzuiver en speelt intens goed en dat zie ik in Nederland weinig gebeuren), maar ook de rest van de cast en het ensemble was steengoed. De sfeer was goed, het decor was prachtig en ik heb het gewoon gezien.
Ja, dit was het meest impulsieve en bizarre wat ik ooit gedaan heb, maar laat me alsjeblieft meer impulsieve en bizarre dingen doen.

Sorry voor de slechte iPhone-kwaliteit foto's!

Prachtig decor bewonderen vanaf rij 10!

En ook weer zo'n prachtig theater.

If'/Then Selfie, maar de If paste niet.

You Might Also Like

0 reacties