Vind ik stom #3: Irritatie in het verkeer.

oktober 11, 2014

Ik ben geen briljante chauffeur. En dat is zacht uitgedrukt. Ik heb mijn rijbewijs in één keer gehaald, iets waar ik heel trots op ben. Maar toch kan ik het gewoon niet zo heel goed. Eigenlijk ben ik in dat opzicht een typische vrouw. Ik ben zo slecht in parkeren dat ik liever 5 minuten langer loop dan dat ik op dat ene veel te kleine plekje moet parkeren. Als ik dan geen andere keus heb dan dat ene kleine plekje, sta ik altijd zo scheef dat ik nog maar net in het vak pas. Ik heb een keer zo lang gedaan over inparkeren en ik was zo onhandig dat iemand minstens vijf minuten moest wachten voor ie er langs kon en hij niet eens meer boos was, alleen maar kon lachen. En ik heb een keer achteruit een slagboom eraf gereden. Vraag me alsjeblieft niet hoe, it just happend. En het was alleen maar nog genanter dat er mensen met me mee reden die ik net overtuigd had dat ik super goed kon rijden. Niet dus....
Ik weet dus ook heel goed hoe het is als je soms fouten maakt in het verkeer. En ik weet ook hoe verschrikkelijk het is als mensen dat je dan gelijk heel erg kwalijk nemen. Het liefst wil ik dan stoppen, uitstappen en duizend keer mijn excuses aanbieden. Maar aangezien dat niet kan, voel ik me dan vaak de hele rit schuldig en dat is nogal rot. Ik weet ook hoe het is als je weer eens vergeet in te voegen en dat op het laatste moment moet doen, wat over het algemeen al heel stressvol is, en dat mensen je er dan niet tussen laten. Op dat soort momenten kan ik soms wel huilen. Want af en toe ben ik doodsbang in het verkeer.
Daardoor rijd ik alleen als het echt moet. Liever laat ik mijn zus rijden. Die heeft iets langer gedaan om haar rijbewijs te halen, maar ze kan ook een stuk beter rijden. En dus zit ik liever te chillen op de bijrijdersstoel. Want dan ben ik een stuk zekerder van mijn leven dan als ik zelf rijd. Het enige waar ik me aan stoor, is dat mijn zus nogal een geïrriteerde chauffeur is. Zo iemand die boos wordt van mensen die iets te zacht rijden, op het laatste moment invoegen of fouten maken in het verkeer. Aangezien ik degene ben die soms iets te zacht rijdt, fouten maakt in het verkeer en te laat invoegt, vind ik dat stom.
En het is alweer veel te lang geleden dat ik een vind ik stom schreef. Dus bij deze:
Ik vind het stom dat mensen zo geïrriteerd zijn in het verkeer.


Ja, soms kom je te laat. Dat is minder fijn. En ja, je staat in de zoveelste file. Maar als je met de trein vertraging hebt, kan je ook niet gaan stressen en zorgen dat de trein sneller gaat rijden. Als je met het openbaar vervoer gaat, is het niet jouw schuld als je vertraging hebt en dan kan je ook niet gaan schelden tegen je medereizigers. Waarom zou je dat dan wel doen in de auto?
Waarom zijn mensen die te hard rijden altijd gelijk asociaal? Is het niet veel fijner om een goede reden te vinden waarom mensen te hard rijden? Ik ben er altijd van overtuigd dat die mensen bijvoorbeeld snel naar het ziekenhuis moeten, omdat iemand moet bevallen. Dat is een goede reden om snel te rijden en niemand kan boos worden op iemand die aan het bevallen is. En dat maakt het leven beter. En lijkt het jullie niet veel fijner om rustig en niet gestrest aan te komen op de bestemming? Mij wel. Mij lijkt het ook wel heel fijn om een keer aan te komen zonder dat iemand zijn middelvinger naar me op heeft gestoken of naar me heeft getoeterd (oké, dat gebeurt niet zo heel vaak, maar toch). En wie weet kunnen we een beetje wereldvrede creëren door wat aardiger te zijn in het verkeer.

Oh, en nog een klein weetje, mensen die langs de kant van de weg staan met autopech hebben eigenlijk allemaal een hartaanval, want dat maakt je rit weer wat spannender.


You Might Also Like

4 reacties

 1. Haha herkenbaar! Mijn date is ook echt niet chill in het verkeer: ik krijg het echt op mijn heupen van hoe hij rijdt haha! Maar ik durf niet in zijn auto te rijden, zo goed rijd ik nou ook weer niet (en hij heeft al 10000 jaar zijn rijbewijs, ik nog geen jaar, hahaha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies! Z'n rijstijl is verschrikkelijk, maar ruilen hoeft ook niet haha.

   Verwijderen
 2. Ik ga echt altijd veel te vroeg weg en lekker relaxed naar mijn bestemming. Waarom haasten en stressen. Dont worry be happy man ;-). opsss sorry, vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen