Ik weet dat ik best kan leven zonder een nieuwe geurkaars.

november 24, 2014

Vol spanning stap ik de slinternieuwe, megagrote Primark achter mijn huis in. Ik weet dat ik dit niet moet doen. Ik ben te zwak voor dit soort dingen. Ik heb te veel cravings naar nieuwe dingen en kan het niet aan om niet te kopen. Ik wil namelijk super graag een nieuwe oversized blazer, een coltrui, een lang vest, nieuwe laarsjes, jurkjes, t-shirts. Ik zou zoveel dingen nog zo graag willen hebben. En ik mag niet toegeven aan de verleiding.

Ik kom alleen voor een pyjamabroek, een geurkaars, een muts en handschoenen. Dat zijn de hoognodige 'ik kan niet leven zonder'-dingen en dus het enige wat ik mag kopen. 20 euro uitgeven en geen cent meer. Want ik moet, naast deze maand gewoon eten en leven, ook nog eens cadeautjes kopen voor Sinterklaas en kerst. Ik heb weer wilde plannen, maar veel te weinig geld. Het was heerlijk, zo'n feestmaand met mijn vakantie naar New York. Maar ik kom wel terug met schulden en zonder salaris omdat ik gewoon een maand niet gewerkt heb.... Oepsie....
En ik weet dat ik best kan leven zonder een nieuwe geurkaars. Maar ik moet iets doen om de heftige verleidingen en de drang om te shoppen te weerstaan en een geurkaars is maar 1 euro. Dan kom ik toch thuis met dat euforische gevoel dat ik iets gekocht heb en is het niet zo'n inslag op mijn portemonnee.
Terwijl ik langs de etalage loop, zie ik de Frozen collectie voorbij komen. FROZEN!!! Als ze een Swen Onsie hebben kan ik die echt niet laten liggen, dat weet ik nu al.
De eerste sectie in de winkel, zijn de truien en de vesten. In plaats van er straal voorbij te lopen, word ik verleid door de mooie ontwerpen. Ik zou ze allemaal wel mee kunnen nemen. Naast me zie ik het vest van mijn dromen hangen. Lang, wol, zwart, heerlijk. En maar 15 euro. 15 euro voor een vest, dat is toch niks? Twijfelend sta ik ermee in mijn hand. Ik kan toch best 15 euro missen? Dan eet ik gewoon 1 dag niet, geen probleem. Nee, dat slaat nergens op Britt, laat het vest hangen. Vastberaden loop ik door. Zie je, ik kan het wel.
Mijn oog valt op de shirts met print. Ik draag nooit shirts met print. Mijn voorkeur is wit, zwart, grijs en af en toe wat bruin. Kleur vind je niet in mijn kast. Maar nu zie ik me toch een paar leuke shirts hangen. En ik had eigenlijk best nog een shirt nodig om in te dansen. 
Even twijfel ik of ik het shirt zal kopen met de overdreven grote Harry Potter erop. Gewoon het hoofd van Daniel Radcliffe op je borst voor maar 3 euro. Toch pak ik het duurdere shirt van 8 euro. Shirts zijn altijd handig.
Oke, dit was het enige moment van zwakte. Nu alleen nog maar het broodnodige.
Ik maak een heel rondje door de winkel zonder me echt te laten gaan en iets aan te raken dat ik niet nodig heb, voordat ik de winteraccessoires bereik. Al snel besluit ik deze winter voor bordeauxrood te gaan. En pak een paar wanten voor 1,50 en een muts voor 2,50. Niet normaal deze prijzen. Ja, daar worden mensen voor afgebeuld in Afrika, maar eigenlijk houdt dat me niet tegen. Ik ben blij met deze prijzen. 
Ik haast mezelf naar boven. Ruik aan iedere geurkaars omdat mijn favoriete vanillegeur vervangen is door cocos met vanille en dat is me echt te zoet. Ik denk dat ik ze allemaal wel tien keer geroken heb voordat ik dan toch maar voor de wintergeur ging. Drie keer raden, je ruikt hem helemaal niet, maar daar kwam ik thuis pas achter. Top....
Dan nog een pyjamabroek. Er is keus uit een stuk of duizend, maar de Frozen broeken die ik dacht dat ze hadden, zijn er toch niet. En van mijn tweede, derde, vierde en vijfde keus is er natuurlijk geen maat L. Snel gris ik een broek met herten van het rek (toch wel schattig en kerstig) voordat ik in de veel te lange rij ga staan. 
Met een kleine tas en veel opluchting verlaat ik een half uur later de winkel. Ik was weer sterk genoeg en heb precies 20 euro uitgegeven. Nu nog sterk genoeg zijn om er voorlopig niet meer terug te komen.
Tja, als ik nou gewoon een hele rijke man vind, is dit probleem in een keer voorbij. Nu moet ik het nog even volhouden als arme student en alle verleidingen weerstaan. 
I'm getting stronger. 

En in deze zware, blutte tijd zijn al die blogs en Tumblr natuurlijk ook helemaal niet goed voor me. Ik wil alles hebben:
You Might Also Like

0 reacties