Blogmas #14: Het ultieme kerstgevoel.

december 14, 2014

De eerste blog die echt kerstgerelateerd is. Speciaal voor jullie:

10 dingen die me opwarmen voor kerstmis.

1. Fairylights.
Ja, het heet gewoon kerstlichtjes, maar fairylights klinkt leuker. Oh, en kerstkaarsjes. En kerstbomen natuurlijk.

2. Kersttruien.
Het liefst zo overdreven mogelijk. Lichtjes, rendieren, belletjes, alles erop en eraan. Heerlijk.

3. Het kerstverhaal van Haasje en Rammelaar.
Ik kan hier geen opname meer van vinden. Maar ik heb echt jarenlang de kerstcd van Haasje en Rammelaar kapot gedraaid. En ik zou echt veel doen om hem weer eens opnieuw te horen.

4. Harry Potter.
Ik heb nog geen kerstmis doorgebracht zonder Harry Potter. Na jaren naar de bioscoop kijk ik nog steeds trouw thuis.

5. Kerstkransjes uit de boom halen bij oma.
Zolang ik me kan herinneren, mochten we een kransje uit de boom halen als we bij oma waren. Er waren er altijd genoeg voor het aantal kleinkinderen. En het waren nooit mijn favoriete kerstkransjes en ik vond ze nooit super lekker, maar het gaf me zeker altijd het kerstgevoel. (Maar niet voor mij aanpassen hoor oma, deze zijn precies goed.)

6. Kaartjes.
Ik houd van kaartjes. Verjaardagskaartjes, bedank-kaartjes, word snel beter-kaartjes, geen reden-kaartjes en vooral kerstkaartjes. Altijd lekker om sentimenteel te doen. En het allerleukste is om ze voor iedereen persoonlijk uit te zoeken.

7. Dineren.
Elke kerst hadden wij een groot diner met de hele familie. Het is dus heel verwarrend om op 14 december al met de familie te gaan kaasfonduen, terwijl er een kerstboom aan staat met cadeautjes eronder die we nog niet open mogen maken...

8. Ragout.
HET eten tijdens het kerstdiner. Een voorgerecht dat nooit meer mag veranderen.

9. Warme chocomelk.
Ik drink het hele jaar door koffie en thee, maar ik drink alleen met kerst warme chocomelk. Mét slagroom en marshmallows.

10. De Coca Cola reclame.
Stiekem had ik hem al op Youtube gezien, maar vandaag was de eerste keer dat ik hem op de tv zag: De Coca Cola reclame. Wisten jullie dat Coca Cola de Kerstman ontworpen heeft zoals ie nu is? Cool! In ieder geval: Dat is voor mij het ultieme kerstgevoel. De Coca Cola reclame :)

Nog heel even door bikkelen. Nog een weekje drukte en stress en chaos voordat het twee weken lang vakantie en kerstmis is. Ik kan niet wachten.
Wat is voor jullie het ultieme kerstgevoel?


You Might Also Like

4 reacties

  1. 10 keer eens!! :) nog een weekje en dan kunnen we er allemaal weer van gaan genieten! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kijk ook zo uit naar de vakantie! Eindelijk even helemaal niets. Mijn kersttrui heb ik in ieder geval al! leuke blog, ik volg je nu via bloglovin! XO ingewm.nl

    BeantwoordenVerwijderen