Blogmas #15: Luchtloos of je leven.

december 16, 2014

Zangtentamens. Er is niks verschrikkelijkers binnen deze opleiding dan zangtentamens. En al zit ik nu in het tweede jaar en hangt er weinig vanaf (ja, een herkansing), het blijft gewoon niet chill om in een lokaaltje voor een commissie die alleen maar kijken en schrijven je hart eruit te zingen. Ook vandaag was het weer tijd voor het verschrikkelijke moment. Awesome...
Zangtentamens is eigenlijk net zoals auditie doen. Alleen zou een tentamen dan chiller moeten zijn, omdat je je commissie kent en zij jou kennen en dus weten dat je het wel kan. Maar toch kan ik dat niet in mijn hoofd krijgen. Audities vind ik altijd leuk om te doen, daar kan ik heel goed de mindset vinden om mezelf te laten zien en te genieten van audities. Bij tentamens kan ik alleen maar denken: ik moet dit goed doen, ik moet dit goed doen, ik moet dit goed doen.
Zeker omdat mijn zangtentamen van dit jaar: 'luchtloos of je leven' was. Oftewel: of ik moest zingen met meer stembandsluiting (sorry als je hier niks van begrijpt, ik ben te moe om het uit te leggen) en precies de goede instelling, iets wat ik nog niet heel goed kan vinden en kan reproduceren, of ik krijg een onvoldoende. Awesome...
En terwijl ik het hele weekend druk geoefend heb en het echt beter ging, kan ik me er in het laatste uur niet meer toe zetten om echt goed te oefenen. Ik ben zoooo toe aan vakantie. Ik heb gewoon geen zin meer.
Het zangtentamen zelf ging wel prima denk ik. Klassiek is echt een twijfel gevalletje. Ik weet echt niet of ik dat gehaald heb. Het is of net wel, of net niet. Mijn speech/belt nummer (soort van poppie, zeg maar alles behalve klassiek) ging echt goed. En dan is het soms even zo fijn om weer even echt lekker te kunnen zingen.
Zo, we hebben het weer overleefd. Of niet. Maar ja, dan kunnen we het ook niet meer veranderen. Om te vieren dat we er helemaal klaar mee zijn, drinken we wijn en eten we hamburgers. Niks is beter dan dat.
En terwijl mijn tentamens nu echt over zijn, mag ik nog een weekje researchen (is dat een woord?) en repeteren voordat ik vakantie heb. Nog heel eventjes. Tellen jullie mee af?

You Might Also Like

0 reacties