Blogmas #22: Er is NIKS mis met The Sound of Music.

december 22, 2014

Voor de tweede blog van vandaag heb ik mezelf op een vreemde bank genesteld. Ik ben aan het oppassen en na een heleboel gehuil en gepiep om mamma, liggen de kids op bed. Ik heb al 100 koppen thee op, want ze hebben een Cooker. Ik heb eindelijk het WiFi wachtwoord ontrafeld, heb mijn verbrande pizza op mijn witte sokken laten vallen en nu is het eindelijk tijd voor wat tv tijd. Ik heb al lang geen avond tv tijd meer gehad, dus dit is heerlijk.
En terwijl ik langs kanalen vol onzin zap, zie ik ineens een bekend gezicht. Fantastische Julie Andrews. Al snel herken ik ook de film, namelijk de beste film ooit die me altijd zo herinnert aan vroeger: The Sound of Music.
Harry Potter krijgt mij altijd echt in de kerst-mood, maar ook 'The Sound of Music' is een kerstklassieker. Ik weet eigenlijk niet of wij hem altijd keken met kerst, misschien hebben we dat wel een keer gedaan. Sowieso hebben we het de afgelopen jaren niet meer gedaan. Toch doet 'The Sound of Music' mij denken aan kerst. Mijn allerleukste kerst staat namelijk in het teken van The Sound of Music.
Ik kan me bijna niet voorstellen dat het alweer elf jaar geleden is. Ik heb er zulke levendige herinneringen aan, als een van de weinige dingen uit die tijd. Ik kan me niet meer herinneren hoe het was toen mijn ouders nog bij elkaar waren, maar dit kan ik me nog goed herinneren. Hoe onze kleedkamer eruit zag, het schema wat we afliepen voordat de voorstelling begon. Hoe ik keek terwijl de decors, toen nog met de hand, gewisseld werden. Hoe we klaarstonden in de coulisse voordat we opgingen en toi toi toi naar elkaar gebaarden.
Ik was negen jaar toen ik de ontzettende eer kreeg om Marta te spelen in The Sound of Music de Musical. Ik weet dat the Sound of Music nu een beetje afgekraakt is, maar voor mij is het nog steeds een dierbaar iets. Met negen jaar stond ik in het prachtige Circustheater, speelde en zong en danste ik voor 1900 man. Dat is niet alleen waar mijn passie voor het vak is begonnen, het is ook een van de mooiste dingen die ik ooit heb mogen doen in mijn leven. En ook al waren er tig Marta's in die tour + verlenging en is het niet super bijzonder dat je ooit gestart bent in The Sound of Music, dit is voor mij toch een heel bijzonder iets.


Elf jaar geleden speelde ik een voorstelling op eerste kerstdag. Mijn hele familie zat in de zaal. Voor de voorstelling zongen we, meerstemmig, Rudolph the Red Nosed Reindeer voor de cast en crew. Aangekleed als kerstboom met slingers en lichtjes om ons heen. Het applaus wat we kregen was oorverdovend. We kregen souvenirs van The Sound of Music als cadeautjes en na de voorstelling was er een groot kerstdiner met mijn hele familie. Deze periode in het jaar doet mij altijd weer denken aan die fijne tijd die ik daar beleefde. Een ervaring die misschien een beetje afgezaagd is, maar wel heel fijn om aan terug te denken.
Ik weet niet wat ik ervan vind dat The Sound of Music nu al voor de tweede keer in elf jaar terug is in Nederland. Ik snap dat dat The Sound niet echt populairder maakt. Ik snap dat veel mensen "Alweer?!" denken. Toch vind ik het fantastisch dat er schijnbaar nog steeds genoeg publiek voor is een om een hele tour te vullen.


Nu ik de film kijk, snap ik ook wel dat het misschien een beetje afgezaagd is. De liedjes zijn natuurlijk ook niet echt uitdagend. Er wordt totaal ge-overact en ook eigenlijk helemaal niet zo zuiver gezongen. Het maakt niet uit. Ik houd ervan. Hoe slecht er ook geacteerd en gezongen wordt. Ik kan er niet genoeg van krijgen.
Daarom zal mijn levensmotto voor altlijd zijn: Er is NIKS mis met The Sound of Music.
En of je er nou van houdt of helemaal niet, ik weet zeker dat iedere musicallover ooit The Sounds gezien heeft en er ooit van gehouden heeft. Of je het nu toe wilt geven of niet, het is een deel van ieders leven.
En in mijn leven een klein beetje extra.You Might Also Like

2 reacties

 1. Ik ga iets heel ergs bekennen... Ik heb The sound of music nog nooit gezien! Oepsieeeee. Misschien toch maar een keer aan wagen? Anyway, heerlijk hé een cooker? Het gezin waar ik voor werk heeft dat ook, dus ik drink ook 100 koppen thee haha! Weer leuk geschreven Britt! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JA ga het een keer kijken. Het is over de top musical maar ook wel heel erg leuk!
   Ja die Cooker is echt ideaal. Ik wil het ook!
   Dankjewel! Liefs! x

   Verwijderen