Blogmas #7: Ik ben niet zo goed in lootjes.

december 07, 2014

7 december. Tijd voor Sinterklaas met de familie. Wij trekken altijd lootjes. En ik ben daar niet zo goed in.
Cadeautjes kopen vind ik altijd wel leuk, echt iets uitzoeken voor iemand. Maar ik word altijd verleid door dingen voor mezelf en dat is toch minder handig.
Surprises is niet verplicht en daar ben ik ook niet zo'n fan van. Ik heb geen tijd en ik kan het ook echt niet. Ik haat gepriegel en surprises maken op de basisschool zorgden bij mij altijd voor veel frustratie. Daarbij kreeg ik zelf toch ieder jaar een podium en dan is de lol er wel vanaf.
Wel houd ik ervan om gedichten te schrijven. Wij zijn de familie van de sentimentele gedichten waar we allemaal (oké, alleen ik en mijn zus) onze tranen in moeten houden en waar we allemaal verborgen boodschappen in stoppen. Dus eigenlijk gewoon blogs voor iemand anders op rijm. Dat kan ik. Heerlijk vind ik het om naar de juiste woorden te zoeken en een zo lang en samenhangend mogelijk verhaal te maken. Inclusief variërende rijmschema's.
Nee, dat gaat allemaal wel prima. Het moeilijkste aan lootjes trekken is dat het de bedoeling is dat je dat geheim houdt. En ik ben niet zo goed in geheimen bewaren. Dat weet ik zelf gelukkig en ook bij anderen is dat algemeen bekend. Er worden mij ook geen geheimen verteld, en dat is prima. Ik kan geheimen gewoon minder goed aan. En dat is oké, zolang ik daar maar niet mee hoef te dealen. En met lootjes moet ik dat wel. Zeker als ik iemand binnen mijn familie trek, word ik helemaal gek. (He, dat rijmt. Het is net een gedicht.) Gewoon het idee dat ik het diegene dan wekenlang niet mag vertellen maakt me helemaal gestoord.
Ook dit jaar versprak ik me vorige week al. Mijn vader wist dus al een week voor wie ik een cadeautje ging kopen.
Vandaag was het dan eindelijk zo ver en mocht ik aan iedereen bekend maken welk geheim ik al voor me hield voor dagen lang. Wat een opluchting en wat een leuke middag. En ja, ik ben natuurlijk weer verwend. Verwend in gezelligheid en verwend in cadeautjes en verwend in lekker eten.
En nu is Sinterklaas echt voorbij. De kerstperiode kan bijna beginnen, maar eerst nog even twee weken tentamens.
En daarom ben ik nu al terug in Rotterdam. Iets wat ik normaal nooit doe op een zondagavond. Maar dan kan ik morgen op tijd op school zijn voor mijn danstentamen zonder dat ik echt vroeg vroeg vroeg op moet. Dus ik kan lekker iets langer slapen morgen. HEERLIJK.

You Might Also Like

0 reacties