Blogmas dag #2: De ruitenwissers.

december 03, 2014

Oh jongens, ik heb nu al spijt. Doodop kom ik thuis om half twaalf. Ik heb de hele dag les gehad vanaf negen uur 's ochtends en moet dan nog een blog schrijven terwijl ik eigenlijk alleen maar aan slapen kan denken.
Maar goed, ik wil ook niet nu al Sjaak Afhaak zijn. Dus hier ben ik toch weer. En omdat ik even alleen maar kan zeuren over mijn leven (ja, ik heb zo'n dag), wil ik jullie in de Sinterklaasstemming brengen.
Ja, het is bijna Sinterklaas mensen. Als je nog geen cadeautjes hebt, zou ik haast gaan maken. Ik zelf moet ook nog alle gedichten + nog inpakken, dus het wordt een heftige week nog.
En het is vooral heftig omdat ik nog niet met Sinterklaas bezig ben geweest. Ja, ik heb me bemoeid met de zwarte Pieten discussie, maar die was er al het hele jaar. Ik heb kruidnoten gegeten, maar die waren er ook al het hele jaar. Normaal zouden wij iedere avond met mijn (toen nog) gelovige zusje de schoen zetten, terwijl we meezingen met onze Sinterklaas cd van Kinderkoor de Melodietjes. Zij hadden niet alleen een Sinterklaas cd, maar ook een Kerst cd die mijn vader trots gekocht had en die ik natuurlijk verschrikkelijk vond. Een eentonig koor die alleen maar eenstemmig zong zonder enige articulatie, frasering of inlevingsvermogen. Toch zong ik iedere keer weer mee met de Melodietjes, omdat ik dan de volgende dag weer een leuk hebbedingetje uit mijn schoen kon vissen.
Dit jaar heb ik, heel lief, een keer iets in de schoen gehad die ik niet gezet had, maar verder ben ik er nog niet mee bezig geweest.
Toen ik een klein meisje was, met twee staartjes op mijn hoofdje, toen vond ik alle Sinterklaasliedjes leuk. Maar als ik het nummer mocht kiezen wat we gingen zingen, ging er altijd maar 1 nummer aan: de Ruitenwissers.
Nee, dat nummer heette niet echt de Ruitenwissers, maar ik had er een dansje op gemaakt waarbij ik net deed of mijn armen ruitenwissers waren. En dat was echt mijn lievelingsnummer aller tijden. Ik speelde het niet alleen met Sinterklaas, maar gewoon standaard op ieder familiefeest en iedere verjaardag deed ik minimaal 1 keer een optreden met 'de Ruitenwissers.'
En na lang zoeken, heb ik hem gevonden. Het is niet de goede versie, want het deuntje waarbij ik ook echt de ruitenwissers deed zit er niet in. (TITITIDIDIDIDITIDIDITIDIDITITITIDIDIDIDITITITIDIDI, je zingt mee toch, Anouk?) Maar toch, om jullie nog even in de mood te brengen:


Maar naast de ruitenwissers hadden we nog een fantastische cd. Ik hoop dat iedereen dit kent, want anders heb je echt wel een beetje iets gemist in je jeugd. Komt ie aan:


En dan alleen nog deze, omdat ik deze gewoon zo intens grappig vind:


Pfoe, toch nog een een blog. Net niet helemaal op tijd, het is alweer midden in de nacht en dus eigenlijk drie december. Maar ik reken het goed ;)

You Might Also Like

4 reacties

  1. Zo, dat kwam uit je tenen geloof ik, hahah! Ik moest zo lachen om 'sjaak afhaak', dat is iets typisch wat ik ook vaak zeg! x

    BeantwoordenVerwijderen