Blogmas day 3: Een bos gekapte bomen met lettertjes erop.

december 04, 2014

3 december. Ik ben er nu al uit. December, you're a bitch. Het is te koud en te druk om te leven. Weer om 23.40u trek ik de deur pas achter me dicht (consequent op tijd naar bed gaan werkt niet echt als je steeds 's avonds weg moet). Binnen kom ik er achter dat het niet alleen buiten -20º is, maar binnen ook. Ik heb het namelijk te druk om op tijd thuis te komen en mijn huis te verwarmen voor ik mijn geliefde bed in duik. Mijn geliefde bed waar ik zo graag de nacht in wil doorbrengen heeft dezelfde temperatuur als de zuidpool. En thee vrolijkt me ook niet echt op, want ik had geen tijd om melk te kopen en thee zonder melk is echt minder lekker. Ik had ook geen tijd om beleg te kopen, dus ik denk dat ik morgen alleen maar boterhammen met pindakaas kan eten.
Daarnaast heb ik sowieso niet echt tijd. De tijd is een probleem. Ik moet nog 186000 dingen doen voor mijn tentamens volgende week + sporten + fysio-oefeningen doen + mijn huis schoonmaken + boodschappen doen + Sinterklaasgedichten schrijven. En hoe meer opdrachten erbij komen (ik zal jullie de details besparen, maar laten we het erop houden dat het gewoon echt serieus niet meer te doen is), hoe meer ik de neiging heb om mijn bed in te gaan en boeken te lezen. Hoe meer druk er op mij komt te staan, hoe meer zin ik heb om met veel te veel snacks goede gesprekken te voeren met vrienden en hoe minder ik me kan zetten tot het daadwerkelijk doen van al die taken.
En zeker nu het buiten zo koud is en het echte kerstgevoel in mij aangewakkerd word, heb ik alleen maar zin om in bed te liggen en de hele dag boeken te lezen. Boeken lezen is voor mij echt iets wat mij een kerstgevoel geeft. Eigenlijk lees ik het hele jaar door, maar toch doet het me denken aan kerst.
Want hoe lekker is het om met een warme chocolademelk (met marshmallows) op de bank een goed boek te lezen? Op echt papier (sorry Kindle, I love you maar je ruikt en voelt niet naar boek). Ik heb nog 1000 boeken die ik dit jaar wil lezen, en ik ben nog steeds maar op de helft van Harry Potter 1. Deels omdat ik er niet doorheen kom (ik moet echt eerst de boeken lezen en dan de films kijken, anders word ik gek), deels omdat ik gewoon geen tijd heb om mezelf erdoorheen te worstelen.
Vandaag was ik toevallig even in de Donner (toevallig = laatste Sinterklaas inkopen) en hoe hard ik ook mijn best deed, ik verloor me weer in de schoonheid van een boekwinkel. De meeste mensen zien vast gewoon boeken. Een bos gekapte bomen met lettertjes erop waar je heel veel tijd aan kwijt bent. Maar ik zie zeeën van verhalen. Verhalen die in iemands hoofd vast zaten, zoals de ideeën in mijn hoofd vast zitten. Op zoek naar een vaste vorm naar buiten. En hoe al die losse verhaaltjes, dialogen en beelden bij elkaar komen in een groot avontuur. Een nieuwe belevingswereld waarin je alles mag denken en vinden. Een wereld die jij helemaal zelf mag creëren, precies zoals jij het wilt.
Al snel ben ik afgedwaald naar de Young Adult sectie. Ik loop langzaam langs tafels vol boeken en maak foto's van de dingen die ik wil lezen. Stiekem wil ik alles ruiken. Ik houd van de geur van boeken. Dat maakt alles nog zoveel beter.
En terwijl ik eigenlijk met de halve winkel weg wil rennen, ga ik met lege handen weer weg. Ik kan de rest van de dag vrij nemen en eindelijk Harry Potter uitlezen. (Oké, nee dat kan ik niet). Maar echt, wat verheug ik me op vakantie. Eindelijk weg van al die stress en gewoon in bed met een boek.
Maar eerst nog even twee weken knokken tegen de tijd. Ik moet en zal alles af krijgen. En ik moet en zal iedere dag een blog schrijven. Zo, weer een af.


You Might Also Like

0 reacties