Blogmas day #4: Het is weer zover, jippie!

december 04, 2014

4 december. Alles aan de winter kan ik nog wel aan. Kou is heftig, maar ik houd van wintertruien. Sneeuw is rot, maar dan ga ik gewoon de deur niet uit. Maar er is een ding dat bij de winter komt dat ik haat.
Verkoudheid... Hoe hard we allemaal ook vechten tegen het ziek worden, op een bepaald moment bezwijken we. En natuurlijk is dat een paar dagen voor de tentamens.
En ook dit jaar is het weer zover. Jippie, een volle neus die om de tien seconden ineens besluit te gaan lopen waardoor ik met een toiletrol onder mijn arm door het huis slenter om al het snot te stoppen (lekker hè?). Gelukkig zitten niet alleen mijn neus, maar ook al mijn holtes vol. Dus zodra ik ook maar een beweging maak, heb ik hoofdpijn. Super.
En het allerleukste wat er nog bij komt is de keeltyfus. Dat is natuurlijk geweldig als je conservatorium doet en maandag belangrijke zangtentamens hebt waar je echt nog voor moet repeteren.
En aangezien het allemaal besmettelijk is en wij nog veel fysiek contact hebben is iedereen altijd tegelijk ziek. Dan komen er ook veel tools uit te kast. Bakken met thee, neusspray, vitamine-bruistabletten, keelpastilles en aloë vera. Daarnaast gaan we elke avond even stomen en bubbelen we de hele dag door (door een buisje in een flesje water blazen, is goed voor je stem).
Ook ik was vandaag dus ook weer in de weer met al deze shit en hele warme dikke kleren. Zo min mogelijk bewegen en praten, zo veel mogelijk rust. Dan toch maar even niet zingen. Proberen gezond te eten. Niet te veel vermoeiende dingen doen.
En, omdat ziek zijn ook gewoon een beetje zielig is, mezelf trakteren op macarons en een grote kop thee.
22.11u. Ik heb eindelijk tijd gehad om boodschappen te doen en lig al in bed. Ja, ik mag echt nu al slapen. Wat heerlijk. En wat nodig. En nu bidden dat ik me morgen beter voel. Slaap lekker!


You Might Also Like

2 reacties