2015: Hoog tijd voor actie.

januari 04, 2015

Het is de laatste dag van de vakantie (JANKEN). En ik lig al de hele dag chillend in bed. Oké, niet echt chillend. Ik heb heerlijk uitgeslapen, series gekeken en heb me daarna toch moeten storten op een hele dikke laag schoolwerk. Huilend ben ik al de hele dag bladmuziek aan het instuderen. Ik was zo toe aan deze vakantie. Ik had echt even geen zin meer om hard te werken. En dat gevoel is tijdens mijn hard verdiende vakantie nog niet veranderd. Ik heb nog steeds geen zin om weer aan de slag te gaan. Ik moet wel en als ik eenmaal begin, vind ik het vast ook wel weer leuk. Maar nu heb ik nog gewoon even geen zin.
Maar goed, het is alweer 2015 en hoog tijd voor actie. Ja, ik ben heel blij hoe mijn afgelopen jaar verlopen is en ik wil weinig veranderen aan hoe gelukkig ik ben geweest, maar ik heb wel weer goede voornemens. Echt? Ja echt. Normaal probeer ik ze ook te ontlopen omdat ik ze toch niet na kom. Maar dit jaar heb ik ineens weer helemaal zin om er keihard aan te werken. En dit keer probeer mijn goede voornemens wel vol te houden.
Ben jij net zo benieuwd als ik? Komen ze:

1. Eindelijk die paar kilo te veel afvallen.
Ik weet het, ik doe al jaren meerdere falende pogingen om die paar kilo kwijt te raken. Het is me nog nooit gelukt om echt tevreden te zijn en die paar laatste kwabjes ervan af te sporten. Maar ik heb een schokkende ontdekking gedaan in de laatste week van school: ik vind sporten best leuk. Ik stond te genieten toen ik op de gratis hometrainer op school stond met de knallende muziek van Bare in mijn oren. Ik vond het zowaar echt leuk om mezelf te pushen. Meerdere goede punten aan dit idee: 1.) Ik val er niet alleen van af, maar zal er ook fitter van worden. 2.) Het is goed voor mijn lijf en rugpijn waar ik nog steeds mee worstel en 3.) Het is gratis. Alleen tijd om het ook echt te gaan doen is nog een klein kritiek puntje, maar ik kan er tijd voor maken. Dus ik heb echt serieus zin om dit te gaan doen. Alleen de chocola ga ik missen....

2. Aardiger zijn tegen mensen.
Het viel mij laatst op hoe blij ik was dat een vreemde me gedag zei. Ik was gestrest de deur uit gegaan, had geen zin in school en alles zat even tegen. En die vreemde mevrouw in de lift nam de tijd om even naar mijn verwilderde, chagrijnige hoofd te glimlachen en gedag te zeggen. Hoe moeilijk is dat? Om iemand op die manier even gerust te stellen, even een hart onder de riem te steken. Niet moeilijk.
Dus ik wil minder egoïstisch zijn. Glimlachen en gedag zeggen tegen mensen. Mijn tas eens op mijn schoot zetten in plaats van op de stoel naast me, zodat mensen niet hoeven te vragen of hij weg mag. Opstaan voor oude mensen in de tram (ja, ik vind mezelf altijd zo zielig en moe dat iemand anders wel op kan staan). Niet doen alsof ik mensen niet zie als ik bekenden tegen kom, omdat ik geen zin heb om te praten. Ik wil gewoon iets spontaner en aardiger zijn voor de wereld. Dat moet niet zo moeilijk zijn, toch?

3. Financieel stabiel worden.
Ja, inderdaad, student zijn is heel zwaar. Het is zwaar om hard te studeren en ook nog te werken voor mijn geld en ook nog leuke dingen te doen. Ik weet er alles van. Maar ik wil graag iets beter met mijn geld om leren gaan. Ik hoef geen miljarden uit te geven in de kantine op school, ik kan ook die Panini kip laten liggen. Ik wil niet eens weten hoeveel geld ik uitgeef aan eten. Maar dat geld kan ik beter uitgeven aan boeken of cadeautjes of voorstellingen. Ik wil niet meer hoeven lenen van mijn ouders en de schulden die ik nu bij ze heb, afbetalen. Ik wil me dit jaar geen zorgen hoeven maken over geld. En ja, ik denk echt dat ik een groot deel van dit probleem oplos als ik minder eten koop. Hoe erg is dat?

4. Duits leren.
Het is eindelijk tegen me gezegd. Mijn carriere ligt in Duitsland. Ik ben waarschijnlijk te lang om in Nederland aan de bak te komen. In principe prima. Het enige kleine probleem is dat ik geen woord Duits kan. Ik heb gewoon niet zo'n taalknobbel en weet zelfs de kleine basis niet meer. Ik zou me niet kunnen redden in Duitsland op dit moment. Not a chance.
Echt een bijles volgen wordt moeilijk qua tijd, maar ik ga op zoek naar een thuis luistercursus! Zo kan ik lekker op mijn eigen tijd studeren en hopelijk volgend jaar mezelf kunnen redden in het Duits.

5. Meer bloggen.
Door deze vakantie heb ik mijn blog weer zo leren waarderen. Natuurlijk ik ben altijd trots op mijn blog en ik vergeet niet dat ik hem heb. Hij komt gewoon heel vaak op de tweede plaats, omdat ik het dan te druk heb. Het is niet dat ik dat niet eerlijk vind tegenover jullie, het is meer dat ik het zelf dan zo ga missen. En dan voel ik in het weekend de druk dat ik iets MOET schrijven, want de hele week heb ik mijn hersenen vol woorden afgesloten.
Dus ik wil dit jaar meer tijd maken, als ik inspiratie heb. Naast dat ik het zoooo leuk vind om te doen, is schrijven ook een deel van mij dat ik wil blijven ontwikkelen. Wat de toekomst ook brengt, ik wil zo breed mogelijk inzetbaar zijn en al mijn dromen uit laten komen. Bloggen kan daar zeker deel van zijn. En die kans wil ik niet laten schieten.

6. Aan de man.
Dit jaar word ik 21 en ik wil dat niet meer zo pathetic alleen zijn. Het heeft me lang genoeg geduurd, ik ben nu ECHT klaar voor een relatie. Ja, dat zeg en wil ik al jaren, maar het is nu ook echt tijd voor actie. Niet meer wachten tot iemand naar mij toe komt, geen getinder meer. Het word tijd om te flirten en op jongens af te stappen en een praatje te maken. Ja, die jongen in de trein is heel knap. Maar hij gaat niet struikelen en op je schoot vallen en hij komt ook niet naar je toe om te zeggen dat jij z'n droomvrouw bent. Ik zou toch echt eens op moeten staan en een praatje moeten maken en z'n nummer moeten vragen, anders gebeurd er niks.
En, dan een keer afgewezen worden omdat hij al een vriendin heeft kan nooit zo erg zijn als blijven zitten en wachten.

En tot die tijd zwijmel ik nog weg bij foto's van verliefde stellen. Don't judge me.

Zo, dat was het. Best een lijst eigenlijk. Maar ik heb wel echt oprecht zin om hier iets aan te gaan doen en ik hoop dat het lukt.
Nu ga ik verder genieten van mijn allerlaatste vakantiedag.... Ik mis je nu al, vrijheid.

Hebben jullie goede voornemens?

You Might Also Like

0 reacties