Tall Girl Problems

januari 13, 2015

Steeds vaker zie ik plaatjes voorbij komen op Facebook: Short girl problems. Over hoe zwaar het leven schijnt te zijn als je klein bent. Ik kan daar niet zo over mee praten, met m'n 1.83m. Maar ik kan het wel van de andere kant bekijken. En nu ik, sinds kort, langer ben dan mijn eigen vader(!!!) vind ik dat ik heel erg mag klagen. Dus ik heb mezelf dit keer op Pinterest gewaand (ik ben eigenlijk meet een Tumblr type). Maar speciaal voor deze blog heb ik op Pinterest de beste 'Short girl problems' opgezocht voor mijn eigen tegenargument: Tall Girl Problems.

1. Omschreven worden als schattig.
Ja, want reus of lange is inderdaad beter.

2. Alle jongens zijn ZOVEEL langer.
Nee nee, alle jongens zijn gênant kort. Als in, ik moet bukken om jou te zoenen, niet echt sexy. Beter veel te lang dan veel te klein. En daarbij, kleine jongens vallen op kleine meisjes. Lange jongens vallen ook op kleine meisjes... Just saying.

3. Hakken dragen en nog steeds de kleinste zijn.
Geen hakken kunnen dragen omdat iedereen dan zegt: 'Maar je bent al zo lang!' En? Ik vind hakken gewoon heel mooi. Dat mag niet? Oké, awesome.

4. Broeken zijn altijd te lang.
Gelukkig kun je broeken omslaan of optrekken. Mijn broeken zijn dus altijd te kort. Als in, heftig erg te kort. Ik kan kiezen tussen mooi aansluitend en dat het dan model driekwartbroek is, of soort van lang genoeg om normaal door het leven te gaan en 1000 keer per dag mijn broek optrekken. Dat is stiekem ook de reden waarom ik geen sneakermeisje ben (denk ik). Met te korte pijpen (ze komen altijd maar tot boven mijn enkel) staan sneakers niet fantastisch. In laarsjes kun je je te korte pijpen verstoppen, een groot deel sokken tussen sneakers en broek is niet erg stylish.

5. Klein lijken op de foto's.
Moeten bukken op alle foto's. En on-charmant en nogal zwaar voor de beenspieren.

6. Niks kunnen zien door lange mensen voor je.
Je schuldig voelen omdat je lang bent en ook graag vooraan wil staan. Als ik soms ergens in de zaal zit, voel ik me soms echt schuldig dat ik zo lang ben en mensen achter me niks kunnen zien. De kapper heeft me al meerdere keren gevraagd of ik onderuit kon gaan zitten, omdat de stoel niet meer naar beneden kon en ze er niet bij kon. En bij choreografieën word ik altijd achteraan gezet. Al ben ik de enige die het kent, de kleine mensen mogen voor. Want 'ze zien jou toch wel'. Ja, ze zien mijn voorhoofd. Niet mijn lichaam waar ik zo hard mee aan het werken ben....

7. Niet goed bij de pedalen kunnen tijdens het rijden.
Onderuitgezakt en schuin moeten zitten in de auto. Letterlijk. Als ik echt netjes rechtop zit, stoot ik mijn hoofd tegen het dak van de auto. Echt. Ik meen het. Ik lieg niet. En ik pas niet in mijn bed, dus ik lig schuin in mijn twijfelaar, anders liggen mijn voeten over de rand. En mijn dekens zijn ook nooit lang genoeg.

8. Niet bij de grond kunnen als je zit.
Nooit je benen kwijt kunnen. Been ruimte is letterlijk altijd te klein. Dus ik moet zo ongeveer mijn heup uit de kom trekken als ik mijn benen over elkaar wil en mijn knieën raken altijd de stoel voor me.

9. Moeten rennen om lange mensen bij te houden.
Altijd in moeten houden tijdens het lopen, als je naast een kort iemand loopt is niet veel beter.

10. Jurkjes zijn altijd te lang.
Dit t-shirt hoorde een jurkje te zijn... Een normaal t-shirt wordt een crop top en een crop top valt niet eens over mijn borsten. Dus....

Nou, kleine meiden, ik hoop dat jullie begrijpen dat lang zijn ook niet de oplossing voor al je problemen is. Lang zijn is net zo zwaar als klein zijn. Iedereen heeft problemen. En we hebben allemaal alle recht om heel erg te zeuren. Ach, wat een fijne conclusie!


You Might Also Like

4 reacties

 1. Wat een leuke post!
  Leuk om het van een 'lange' vrouw te horen in plaats van mannen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks!
   Ennuh, laat die haakjes maar weg hoor: Ik ben een lange vrouw ;)
   Liefs.

   Verwijderen
 2. O, herkenbaar! Ik ben zelf ook redelijk lang vergeleken met mijn vriendinnen, en als ik dan eens een keer hakken draag steek ik meteen een kop boven ze uit. Vinden ze ook niet zo leuk :) Maar ja, hakken zijn er om gedragen te worden, ook voor lange meiden inderdaad! Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen