In het felle licht met een camera op mijn smoel.

maart 22, 2015

Het is nooit mijn ambitie geweest om popzangeres te zijn. Ik kan geen popnummers zingen en ik wil geen popnummers zingen. Maar ergens blijft het kriebelen om misschien toch maar eens auditie te doen voor The Voice of de nieuwe K3. Gewoon doordat ik toch wel zou genieten van die spotlights. Vandaag werd een klein deeltje van die droom werkelijkheid. Ik heb vandaag een echte videoclip opgenomen. Say what?

Het begon allemaal super onschuldig. Ik deed mee aan een voorstelling als solist en drong aan om het nummer Flight in het programma op te nemen.  Samen met Solveig van Wijngaarden mocht ik dit nummer vertolken. Dolblij waren we en we deden er alles aan om het het beste nummer van de show te maken. Met extra repetities en speciaal voor ons gemaakte jurken, lukte ons dat. Naast dat we zelf intens genoten, genoot het publiek met ons mee. Wat een magisch moment was dat.
Toen al ontstond het idee om het nummer eens op te nemen in een studio. Dit was iets om met iedereen te delen. Pas meer een jaar later ondernamen we actie en stonden we uiteindelijk toch in het studiotje van Gijs van Winkelhof, de meest fantastische pianist ooit. Hij had snel een piano-partijtje opgenomen en wij moesten één voor één het nummer opnemen achter een microfoon. Ik had wel eens iets opgenomen. Maar een duet opnemen in je eentje was moeilijker dan ik dacht. En kaal ook. Er waren alleen twee stemmen en een kale pianopartij. Nog niks magisch.
Een week later zat mijn huisgenoot huilend op de bank. Wauw. Dat kale, makkelijke opnametje, was omgetoverd tot een prachtig nummer waar ik zo trots op was dat ik het gelijk aan de hele wereld wilde laten horen.
En toen stond ik vandaag in de theaterzaal bij mij op school. In het felle licht met een camera op mijn smoel. Allemaal mensen om me heen waren met van alles bezig en ik hoefde alleen maar te staan en te genieten. We hadden drie fantastische mannen: Kevin Jeukens en Kevin Hellebrand van Studio Hellebrand voor het fantastische camera en rookmachine-werk en Ramses Guurink die precies wist hoe onze lichttafel in elkaar zat en door welke spot ik er het best uit zou zien. Zij gingen hun gang, terwijl ik er soms wat verloren bij stond. Ik had geen idee hoe een videoclip gemaakt werd en wat er allemaal bij kwam kijken. Wat was ik blij dat er allemaal kenners om me heen stonden. 
En toen we nog maar een uurtje hadden voor de shots van de danseres die we erbij bedacht hadden om het verhaaltje compleet te maken, rockte Joy von Winckelman echt zo erg. En wat zag alles er goed uit.
En terwijl ik niet wist wat en hoe ik me moest gedragen, heb ik ongegeneerd staan lachen en mezelf compleet belachelijk gemaakt met plakjes kaas, Miranda Sings en liedjes van Chipz. 
Ja, dit was bizar fantastisch amazing. Ik ben nog steeds in shock en kan iedereen niet genoeg bedanken. Bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt bedankt voor vandaag lieve mensen. 

En ik kon deze dag natuurlijk niet beleven zonder jullie ook mee te laten genieten. En, de videoclip zelf komt zo snel mogelijk. Word vervolgd!


You Might Also Like

0 reacties