Mijn leven in New York.

maart 15, 2015


9 uur. Ik haal sushi bij een take away zaakje waar ik iedere dag langs loop. Af en toe kook ik, maar vandaag had ik tot zo laat repetities dat ik daar geen zin meer in heb. Ik heb de subway naar huis genomen, zoals iedere dag, en moet nu nog twee blokken lopen totdat ik aankom bij mijn eigen studiootje. Wat ben ik gelukkig en blij dat ik mezelf dit kan veroorloven. Een eigen studio in New York, ingericht zoals ik dat helemaal zelf wil. Het is heerlijk om na zo'n lange, drukke dag thuis te komen en even helemaal alleen te zijn. Met mijn laptop op schoot settle ik me op de bank. Ik eet sushi, terwijl ik mijn blog bijwerk, die ik nog steeds heb. Op tv zijn alle series die ik normaal illegaal moest kijken, dus ik heb een ontspannen avondje. Morgen heb ik weer een lange dag voor de boeg. 
Lessen van de grote sterren uit het musicalvak, waarschijnlijk lunchen bij Dean & DeLuca en daar Skypen met mijn beste vriend, die ik alweer een half jaar niet gezien heb, repetities voor het concert wat we binnenkort gaan doen. Dat betekend waarschijnlijk school van 8 tot 8. Dat zijn heftige dagen, maar ik ben het wel gewend na 4 jaar conservatorium. En ik weet hoe hard ik moet werken om mijn droom te bereiken.

Wat, is dit echt? Nee, helaas, nog niet. Nog niet. Is het awkward dat ik mijn grootste fantasieën net opgeschreven heb. Ja. Moeilijk ook. Ik krijg het niet op papier zoals ik het voor me zie. Ik elk geval fantaseren ik de afgelopen weken veel en zie ik veel scenario's voor me. 
Dit is hoe ik mijn toekomst voor me zie. Over vijf jaar woon ik in New York en zit ik op de New York Film Academy, op de eenjarige opleiding Musical Theatre. Een paar weken geleden ben ik naar de open avond geweest van de New York Film Academy in Utrecht en ik ben compleet verkocht. Dit is wat ik zo graag wil later. Je krijgt ontzettend veel goede lessen, je leraren spelen op Broadway en je wordt voorbereid op een carrière op Broadway. Het is natuurlijk, zoals alle opleiding, geen garantie, maar toch klinkt het voor mij als de hemel. Les krijgen in de stad van mijn dromen over het vak van mijn dromen door mensen die bereikt hebben wat ik wil bereiken. Ik wil het zooooo graag.
Dus ik heb besloten dat ik het gewoon ga doen. Ja, het is onbetaalbaar en ja, het is ver weg. Hoe ik het ga betalen om daar te overleven, weet ik echt nog niet. Stiekem hoop ik op een studiebeurs van 5000 dollar per maand, zodat ik gewoon kan overleven zonder er veel voor te doen. Ik weet dat dat onnatuurlijk is, maar ik kan nu nog dromen. 
Hoe dan ook ga ik alles op alles zetten om daar terecht te komen na mijn studie. Ik heb mijn hele toekomst al gepland en ik zie het echt helemaal voor me. Ik word zo gelukkig als ik erover fantaseer. Stel dat dit me gewoon lukt? Dat zou echt onbeschrijfelijk geweldig zijn.

De New York Film Academy heeft niet alleen een Musical Theatre opleiding in New York, maar ook Film Acting, Producer, Gaming, Photography, Animation en Summer Courses in LA, Florida, Abu Dhabi en Sydney. Ik vind het een fantastische school en ze reizen dus de hele wereld over. Niet alleen om informatie avonden te organiseren, ook voor open audities voor een Scholarship. Ze denken met je mee over alle praktische zaken die je moet regelen en vooral hoe je geld bij elkaar kan krijgen om je opleiding te financieren. Ja, het is nogal onbetaalbaar om daar te studeren, maar ze zullen zeker je helpen ervoor te zorgen dat je het geld bij elkaar krijgt. Ze kwamen bij mijn over als een hele professionele opleiding, maar ook een hele open en sociale opleiding. En ik wil iedereen die dromen heeft over een Arts Studie in het buitenland aanraden om ik elk geval even op de website te kijken. Ik snap dat het een grote stap is, maar waarom zou je die stap niet wagen.

Ik ben dus super enthousiast en al te overdreven aan het dromen over waar ik over 5 jaar zou kunnen zijn. Het blijft ongelofelijk klinken, maar ik ken ook mensen die nu doen wat ik zo graag wil, dus ik weet dat het mogelijk is. En dus droom ik groots. Omdat ik denk dat alle dromen mogelijk zijn. 
Dus ik ga naar New York, ooit. En tot die tijd fantaseer ik, vandaag dus even hardop, over hoe mijn leven eruit zal gaan zien als ik daar ben. En ik kom er, hoe dan ook. 

You Might Also Like

0 reacties